Višković: Milonas spreman da ulaže u Republiku Srpsku

15.06.2022 Vijesti

Sa generalnim direktorom “Alumila” Јorgosom Milonasom razgovarali smo o proširenju investicija koje “Alumil” ima u Vlasenici, izjavio je za RTRS premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Višković je istakao da je Milonasa upoznao sa privrednim ambijentom Srpske i našim prednostima u odnosu na druge.

“On će već danas kontaktirati svoje rukovodstvo u Vlasenici. Ima namjeru da se već sljedeće sedmice u Beogradu sastane sa rukovodstvom ‘Alumila’ iz Vlasenice. Spreman je da proširuje kapacitete i da ulaže u Republiku Srpsku”, rekao je Višković nakon sastanka sa Milonasom u Solunu.

Višković je istakao da je kao probleme poslovanja u Grčkoj Milonas naveo eru robotizacije, nedostatak radnika, skupe energente, a rekao je da se sa sličnim problemima kompanija susreće i u Srbiji.

“Logična destinacija za dalje investiranje je Republika Srpska. Јa sam ga pozvao u Srpsku da definišemo lokaciju za gradnju novog pogona, s obzirom na to da je Milonas rekao da je “Alumilu” potreban znatno veći proizvodni pogon, sa većim brojem radnika nego što sada imamo u Vlasenici”, poručio je Višković.

Premijer Srpske je Milonasu rekao da mu može biti ponuđena infrastruktura i zemljište, kao i da su naše lokalne zajednice širom Srpske spremne da mu svu tu infrastrukturu obezbijede po simboličnoj cijeni.

“Siguran sam da ćemo napraviti posao u skorijem vremenu i da će “Alumil” proširiti svoje pogone u Srpskoj”, ocijenio je Višković.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Odlične mogućnosti za privrednu saradnju

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor Privredne komore iz Nižnjeg Novgoroda Ivan…

22.05.2024 Vijesti

Domaće firme prate svjetske trendove

Dijelovi za auto-industriju i montažu stolarije, led sportski semafori i razni softveri izrađeni u Srpskoj, koji…

22.05.2024 Vijesti

Projekat od 100 mil EUR sve bliže realizaciji – Na javnom uvidu procjena uticaja Solarne elektrane Sokolac na životnu sredinu

Solarna elektrana na Sokocu – Sokolac 100 MW, čija je izgradnja najavljena prije godinu dana upisom u registar…

22.05.2024 Vijesti

Privrednici Srpske na sajmu tehnike u Beogradu

Privrednici iz Republike Srpske nastupiće u organizaciji Privredne komore Srpske na Međunarodnom sajmu tehnike i…

21.05.2024 Vijesti