Višković: Novootvorena dionica puta Luke-Brda donijeće dobro narodu ovog kraja

14.07.2023 Vijesti

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je siguran da će novootvorena dionica puta Luke-Brda, na relaciji Vlasenica-Šekovići, za čiju je izgradnju Vlada Srpske obezbijedila 1.053.450 KM, donijeti dobro narodu ovog kraja i naglasio da se Republika Srpska danas brani okupljanjima poput današnjeg, gradnjom i razvojem.

Višković je, pozdravljajući prisutne u Vlasenici povodom otvaranja ove putne dionice, rekao da će ono što se započne, gdje ima volje, biti i završeno, te da je ponosan što je bio u poziciji da pomogne načelniku vlaseničke opštine Miroslavu Kraljeviću i njegovom timu da riješe vjekovni problem Brda i okolnih mjesta jer je putna komunikacija uslov za život.

“Posebno je zadovoljstvo vidjeti oko 150 porodica koje tu žive. Nadam se da će ih biti i više”, naglasio je Višković, koji je danas sa Kraljevićem otvorio dionicu puta Luke-Brda, u dužini od 2.370 metara.

Višković je dodao da je primijetio da su na nekoliko mjesta zakopani temelji za nove objekte, što pokazuje da će ljudi tu da žive i ostanu.

“Svi bi voljeli da je ovo urađeno prije 50 godina, ali, nažalost, nije. Znam koliko je Kraljević insistirao i tražio mogućnost da se riješi ovaj problem. Pomoći ćemo da se dalje spustimo preko Šekovića, da se ima pristup i sa jedne i sa druge strane, jer ste to zaslužili, bili ste doprinos za spas i očuvanje ovih prostora i Republike Srpske. Svi smo u obavezi da pomognemo”, poručio je Višković, prenosi Srna.

Premijer Srpske je okupljenima poželio da novi put bude put radosti i da se češće okupljaju, braneći tako ono što su im preci ostavili.

Višković je rekao da nije uspjela namjera da se ponovi 1942. godina i da Srba 1992. godine nestane.

“Nisu uspjeli, ali nisu ni odustali. Borba mora da se nastavi. Došlo je vrijeme gdje nemamo izbora – ili ćemo sabornošću sačuvati srpski narod ili ćemo biti pritjerani do zida da nas nestane. Nekad su naši saborci nosili pušku i branili ove prostore, danas se Republika Srpska brani ovakvim skupovima, okupljanjima, gradnjom i razvojem. Siguran sam da će ova saobraćajnica donijeti dobro ovom narodu”, naglasio je Višković. On je naglasio i da je srpska kolijevka, srpsko bitisanje, srpsko postojanje vezano za Kosovo i Metohiju.

“Nije slučajno ovo što se radi Srbiji, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću lome krila zbog Srba, nije slučajno Kosovo izabrano da bude predmet razmatranja”, rekao je Višković.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Počinje novi sistem fiskalizacije u Srpskoj

Poreska uprava Republike Srpske objavila je danas Javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne…

17.04.2024 Vijesti

Dodik: Srpska partner vrijedan pažnje, Kina to prepoznaje

Republika Srpska je partner vrijedan pažnje i to prepoznaje i Kina sa kojom je radila novu dobojsku bolnice i koja će…

17.04.2024 Vijesti

Sajam privrede u Mostaru: “Srbija će uvijek dati doprinos većoj i boljoj saradnji”

U Mostaru je počeo 25. Međunarodni sajam privrede. Uz predsjednike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić,…

16.04.2024 Vijesti

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering d.o.o. podnijelo Gradskoj upravi Laktaši zahtjev za…

16.04.2024 Vijesti