VIŠKOVIĆ: Srpska sa kineskim kompanijama radi na projektima vrijednim više od dvije milijarde KM

06.04.2023 Vijesti

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Pekingu da vidi veliku razvojnu šansu Republike Srpske uz pomoć kompanija koje dolaze iz Kine, ističući da sa tim kopanijama Srpska radi na projektima vrijednim više od dvije milijarde KM.

Višković je na svečanom dočeku dobrodošlice u Pekingu zahvalio za podršku koju kineske kompanije pružaju Republici Srpskoj.

– U ovom momentu mi imamo u fazi pregovaranja i realizacije projekata sa vašim kompanijama preko dvije milijarde KM. To su projekti u fazi energetike i putne infrastrukture – naveo je Višković.

Višković se sastao u Pekingu sa predstavnicima Kineske državne građevinske inženjerske grupe i Kineske željezničke inženjerske grupe, koji su mu pripremili svečani doček dobrodošlice.

– Svima koji ste večeras ovdje želim da se zahvalim na svemu što činite da naš boravak ovdje u Kini, Pekingu, bude na najvišem mogućem nivou. Pitali su me da li sam umoran poslije napornog puta, nisam umoran kada se nalazim među prijateljima – rekao je Višković.

Premijer Srpske tokom posjete Kini sastaće se sa predstavnicima kineskih kompanija, te posjetiti sajam potrošačkih proizvoda i predstaviti potencijale Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Višković će razgovarati sa delegacijom grupacije Sinofarm, te predstavnicima kompanija Čajna enerdži grup i Kineske nacionalne aero-tehnološke korporacije AVIK, kao i sa predstavnicima kineskih kompanija iz oblasti infrastrukture, građevine i željezničkog saobraćaja.

Nakon sastanaka koje će imati u Pekingu, Višković će sa članovima delegacije posjetiti i Hainan gdje se održava jedan od najvećih međunarodnih sajmova potrošačkih proizvoda EKSPO 2023.

(SB)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Kineska korporacija gradiće put Foča-Šćepan Polje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i generalni direktor Kineske korporacije za puteve i mostove…

01.03.2024 Vijesti

Šulić: Trenutne investicije na Jahorini vrijedne više od 3 mlrd KM

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić smatra da Pravobranilaštvu BiH, Kristijanu Šmitu i svima…

01.03.2024 Vijesti

Grad Trebinje ponovo nosilac epiteta turističkog mjesta

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske proglasio je Trebinje u postupku petogodišnje revizije turističkim…

01.03.2024 Vijesti

Ministarstvo poljoprivrede: Kontinuirano se vrši isplata podsticaja

Vlada Republike Srpske kontinuirano vrši permanentnu isplatu podsticaja poljoprivrednicima Republike Srpske, istakli su…

01.03.2024 Vijesti