VIŠKOVIĆ: Srpska sa kineskim kompanijama radi na projektima vrijednim više od dvije milijarde KM

06.04.2023 Vijesti

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Pekingu da vidi veliku razvojnu šansu Republike Srpske uz pomoć kompanija koje dolaze iz Kine, ističući da sa tim kopanijama Srpska radi na projektima vrijednim više od dvije milijarde KM.

Višković je na svečanom dočeku dobrodošlice u Pekingu zahvalio za podršku koju kineske kompanije pružaju Republici Srpskoj.

– U ovom momentu mi imamo u fazi pregovaranja i realizacije projekata sa vašim kompanijama preko dvije milijarde KM. To su projekti u fazi energetike i putne infrastrukture – naveo je Višković.

Višković se sastao u Pekingu sa predstavnicima Kineske državne građevinske inženjerske grupe i Kineske željezničke inženjerske grupe, koji su mu pripremili svečani doček dobrodošlice.

– Svima koji ste večeras ovdje želim da se zahvalim na svemu što činite da naš boravak ovdje u Kini, Pekingu, bude na najvišem mogućem nivou. Pitali su me da li sam umoran poslije napornog puta, nisam umoran kada se nalazim među prijateljima – rekao je Višković.

Premijer Srpske tokom posjete Kini sastaće se sa predstavnicima kineskih kompanija, te posjetiti sajam potrošačkih proizvoda i predstaviti potencijale Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Višković će razgovarati sa delegacijom grupacije Sinofarm, te predstavnicima kompanija Čajna enerdži grup i Kineske nacionalne aero-tehnološke korporacije AVIK, kao i sa predstavnicima kineskih kompanija iz oblasti infrastrukture, građevine i željezničkog saobraćaja.

Nakon sastanaka koje će imati u Pekingu, Višković će sa članovima delegacije posjetiti i Hainan gdje se održava jedan od najvećih međunarodnih sajmova potrošačkih proizvoda EKSPO 2023.

(SB)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Forto i Čubrilović: Šćepan Polje prioritet

Izgradnja mosta i pristupnih cesta prema graničnom prelazu Hum – Šćepan Polje zajednički je prioritet,…

29.09.2023 Vijesti

Obim robne razmjene sa inostranstvom 4,11 milijardi evra

Obim robne razmjene Republike Srpske sa inostranstvom za osam mjeseci ove godine iznosio je 4.118.882.000 evra, a…

29.09.2023 Vijesti

Derventski “Unis” ponovo pokreće proizvodnju

Nakon višegodišnjeg zastoja u radu i provedenog stečaja, proizvodnja u Fabrici cijevi “Unis” iz Dervente ove…

28.09.2023 Vijesti

Najviše turista u Srpsku stiglo iz Turske

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Republiku Srpsku je u avgustu posjetilo 31.530 stranih turista, među…

28.09.2023 Vijesti