Vrhovac-Roj: Geostrateški položaj i poreska politika adut u rukama Srpske

18.09.2023 Vijesti

Geostrateški položaj i poreska politika Republike Srpske prilika su za strane investitore, što će biti predstavljeno i na “Invest forumu” koji se sutra održava u Banjaluci, izjavio je vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac nakon sastanka sa generalnim sekretarom Evropskog udruženja javnih banaka Marselom Rojem.

Koliko je Investicioni forum važan za Republiku Srpsku, pokazuje i broj učesnika – gotovo 400 stotine predstavnika vlasti, privrednih komora, opština i gradova iz 22 zemlje širom svijeta.

– IRB Republike Srpske je punopravni član našeg udruženja već 15 godina, tako da imamo dugogodišnje veze. IRB je snažno uključena u naše različite komitete i radne grupe, tako da imamo odličnu saradnju na mnogim poljima kao što su specijalne regulative i naše politike promocije – naglasio je Marsel Roj.

Vrhovac je istakao da je veliki uspjeh da je u dvije godine, koliko je rađeno na promociji Republike Srpske, održano mnogo sastanaka u inostranstvu.

– Ovaj Invest forum pokazao je da smo odradili odličan posao, da smo prezentovali Republiku Srpsku na pravi način i da smo se približili najvećim kompanijama. Dolaze nam kompanije koje su na svjetskom tržištu veliki igrači – naveo je Vrhovac.

Na forumu će se sutra predstaviti Investiciono-razvojna banka, dok će Vlada predstaviti poresku politiku, projekte iz oblasti elektro-energetskog sektora, turizma, kao i potencijale četiri grada i kompanije koje su spremne za direktna ulaganja.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Kinezi zainteresovani za izgradnju vjetroelektrana u Republici Srpskoj

Ambasador BiH u Kini Siniša Berjan i predstavnici kineskih kompanija Zhongbo group i GAEA boravili su u radnoj posjeti…

13.06.2024 Vijesti

Košarac: Važna primjena čiste energije u regionima zimskih turističkih destinacija

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac ukazao je danas na značaj primjene čiste energije u…

12.06.2024 Vijesti

Mermer-kop iz Čelinca proširuje kamenolom Zeleni vir za eksploataciju novih količina serpentinita

Preduzeće Mermer-kop iz Čelinca podnijelo je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS…

11.06.2024 Vijesti

Privredna komora Srpske osnovala Centar za digitalnu transformaciju

Privredna komora Republike Srpske osnovala je Centar za digitalnu transformaciju, radi podizanja nivoa konkurentnosti i…

11.06.2024 Vijesti