Vučić posjetio štand Republike Srpske, dočekao ga ministar Šulić

22.02.2024 Vijesti

Predsjedik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i štand sa turističkom ponudom Republike Srpske.

Vučića je kratko o ponudi Srpske upoznao ministar turizma Republike Srpske Denis Šulić i narodni poslanik Darko Banjac iz Kozarske Dubice, koja je takođe predstavila svoju turističku ponudu.

Šulić je ukazao i na potrebu Republike Srpske za integrisanim graničim prelazima, posebno zbog turizma, jer BiH još nije dio “Otvorenog Balkana”, te da je to važno za protok ljudi, na šta je Vučić rekao da će se morati o tome razgovarati sa vlastima u BiH.

Šulić je rekao da najviše noćenja u Srpskoj ostvaruju banjski centri, posebno Teslić, dok je na Јahorini uglavnom zimski turizam, ali da se proširuje i na ljetni.

On je dodao da je prvi put bilo više od 200.000 noćenja u Trebinju, Istočnom Sarajevu i Banjaluci, te da je ova godina na području Srpske određena kao godina zdravstvenog turizma, kako bi se privukli investitori u banjske centre.

– Sve najbolje vam želim i mnogo uspeha. Samo hoću da znate koliko volimo Republiku Srpsku – rekao je Vučić, te dodao da ima zainteresovanih i iz Srbije za banjske centre u Srpskoj i da o tome treba razgovarati.

Šulić je poručio Vučiću da je i Republika Srpska zagledana u Srbiju.

Na štandu Republike Srpske, Vučiću je dobrodošlicu poželio i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađan Cicović, koji je istakao da na sajmu turizma postoji čitava ulica Republike Srpske, odnosno sve njene turističke destinacije.

Darko Banjac ponudio je Vučiću kozaračku rakiju, uz riječi da je bolja od “Đedove” rakije, i poklonio mu rakiju iz Prijedora ispod Kozare i knjigu o stradalim ženama sa Kozare u Drugom svjetskom ratu u Narodnooslobodilačkoj borbi, na šta je Vučić konstantovao da nigdje srpski narod nije toliko nastradao na prostoru bivše Јugoslavije kao u kozarskoj i potkozarskom rejonu.

– Kažu da u Dubici do 1952. godine nije bilo vojnika /da služi u vojsku/ – naveo je Vučić.

Vučić je upoznat da je na štandu Republike Srpske prikazana turistička ponuda Јahorine, Teslića, višegradske banje “Vilina vlas” i drugih destinacija u Srpskoj, te da je ova godina u Srpskoj godina zdravstvenog turizma.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U Srpskoj se očekuje najuspješnija turistička sezona

U Republici Srpskoj se očekuje da ova turistička sezona bude najuspješnija kada je riječ o broju noćenja, kojih bi…

18.07.2024 Vijesti

Od avgusta ponovo kampanja “Društveno odgovorni”

Kampanja “Društveno odgovorni” trebalo bi da bude nastavljena u avgustu. Ministar trgovine i turizma…

17.07.2024 Vijesti

Šulić i Vučić o razvoju turizma u opštini Srebrenica

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić sa saradnicima sastao se danas u Banjaluci sa predsjednikom…

16.07.2024 Vijesti

Sedmi festival domaćih proizvoda: Otvoren poziv za sve proizvođače iz Srpske

Udruženje mladih ekonomista sa velikim zadovoljstvom najavljuje Sedmi festival domaćih proizvoda, koji će se u petak,…

15.07.2024 Vijesti