Za izgradnju banjskog kompleksa “Slatina” 300 miliona KM

23.08.2022 Vijesti

Izgradnja Banjskog kompleksa “Slatina” u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u Slatini koštaće 300 miliona KM, a završetak projekta predviđen je u narednih nekoliko godina, istakli su danas zvaničnici Republike Srpske i rukovodstvo Zavoda.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik naglasio je da je razvoj zdravstvenog sektora i banjskog turizma cilj institucija Republike Srpske, koje su spremne da podrže finansiranje i ovog projekta.

“Planirano je 100.000 metara kvadratnih za nove smještajne kapacitete, od hotela do pratećih objekata uz 60.000 kvadrata koji se odnose na uređenje parka i ostale sadržaje”, rekao je Dodik novinarima nakon prezentacije izgradnje Banjskog kompleksa “Slatina”.

On je naveo da su institucije Srpske prihvatile prijedlog da se ide sa javnom nabavkom kada je riječ o realizaciji projekta.

“Očekujem da ćemo u naredne četiri godine imati priliku da otvorimo novi banjsko-rekreativni centar u Slatini koji bi zbirno mogao da ima 1.200 ležajeva plus privatni smještaj koji je ovdje razvijen. Postoji mogućnost da Slatina postane i kongresni centar”, rekao je Dodik.

On kaže da bi bila šteta da ne budu iskorišteni kapaciteti Slatine.

“Agilna uprava sa direktorom Zavoda Goranom Talićem riješila je imovinsko-pravne poslove. Sada nas čeka izrada studija i glavni projekat, kao i raspisivanje tendera i izvođenje radova”, rekao je Dodik.

Direktor Zavoda Goran Talić naveo je da je cilj da pacijenti na jednom mjestu imaju kompletnu uslugu – od dijagnostike do operativnih zahvata.

“Planirana je izgradnja objekata po obodu centralnog parka koji imamo u Slatini. Riječ je o 100.000 kvadrata objekata plus parkovi sa svim sadržajima”, rekao je Talić.

Prezentaciji su, osim Dodika i premijera Srpske Radovana Viškovića, prisustvovali ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, ministar finansija Zora Vidović, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić, te predstavnici Zavoda i institucija Republike Srpske.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Mitrović: Kompanije iz Srpske imaju šta da pokažu na Sajmu naoružanja u Beogradu

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović rekao je da ga raduje prisustvo tri kompanije iz…

25.09.2023 Vijesti

Završena izgradnja jedne od najvećih fabrika auto dijelova u BiH – Površina veća od 26.000 m2 u poslovnoj zoni u Laktašima

Kompanija Baupartner iz Lukavca završila je izgradnju poslovno-proizvodnog objekta za Mahle Electric Drives Bosnia koji…

21.09.2023 Vijesti

Proizvodi Ljekobilje iz Ljubinja uskoro na policama u Hrvatskoj

Proizvodi preduzeća Ljbilje iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod…

21.09.2023 Vijesti

Kompanije iz Njemačke, Austrije, UAE, Turske zainteresovane za ulaganja u RS – Kinezi žele svoju banku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na marginama prvog Invest foruma u Banjaluci, razgovarao je sa…

20.09.2023 Vijesti