Šest miliona KM za sufinansiranje investicija u poljoprivrednoj proizvodnji

27.04.2021 Vijesti

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske upoznao se danas, na 14. sjednici u Banjaluci, sa Informacijom o sufinansiranju kapitalnih investicija u poljoprivrednoj proizvodnji za 2021. godinu, te je zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za podršku kapitalnim investicijama u poljoprivrednoj proizvodnji, a radi ublažavanje posljedica pandemije virusa korona za 2021. godinu.

Odobrava se isplata sredstava u ukupnom iznosu do 6.000.000 KM za potrebe sufinansiranja kapitalnih investicija u poljoprivrednoj proizvodnji, a u svrhu finansijske pomoći proizvođačima i prerađivačima za saniranje posljedica izazvanih virusom korona (SARS-CoV-2).

“Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog poslovnog subjekta i fizičko lice donijeti Agencija za agrarna plaćanja u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za kapitalne investicije u poljoprivrednoj proizvodnji koje je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede”, saopštili su iz Vlade RS.

Takođe, Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske se upoznao sa Informacijom o  poslovnim subjektima koji ispunjavaju uslove za refundaciju sredstava po osnovu iskorištenih turističkih vaučera u periodu od 01.02. do 28.02.2021. godine iz sredstava Kompenzacionog fonda Republike Srpske.

Odobrava se isplata sredstava u ukupnom iznosu od 168.079 KM u svrhu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih virusom korona (SARS-CoV-2) po osnovu iskorištenih turističkih vaučera u navedenom periodu za 31 poslovni subjekat.

Upravni odbor Kompenzcionog fonda je zaključio da je Ministarstvo trgovine i turizma dostavilo Spisak poslovnih subjekata koji ispunjavaju uslove za refundaciju sredstava o osnovu iskorištenih turističkih vaučera u  periodu 1. februara do 28. februara ove godine u skladu sa Uredbom o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima.

Na današnjoj sjednici, Upravni odbor Kompenzacionog fonda utvrdio je Prijedlog Uredbe o dodjeli sredstava za saniranje posljedica pandemije virusa korona za mart 2021. godine, koji će dostaviti Vladi Republike Srpske na razmatranje i usvajanje.

Uredbom se uređuju korisnici sredstava, uslovi za dodjelu sredstava, kao i druga pitanja od značaja za ostvarivanje prava na dodjelu sredstava za saniranje posljedica pandemije virusa korona za mart 2021. godine.

Predložena Uredba proizašla je iz potrebe da se pomogne privrednim subjektima i drugim pravnim licima koji nisu mogli obavljati registrovanu djelatnost u martu 2021. godine duže od pet dana, u cilju saniranja posljedica pandemije virusa korona na njihovo poslovanje.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Odlične mogućnosti za privrednu saradnju

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor Privredne komore iz Nižnjeg Novgoroda Ivan…

22.05.2024 Vijesti

Domaće firme prate svjetske trendove

Dijelovi za auto-industriju i montažu stolarije, led sportski semafori i razni softveri izrađeni u Srpskoj, koji…

22.05.2024 Vijesti

Projekat od 100 mil EUR sve bliže realizaciji – Na javnom uvidu procjena uticaja Solarne elektrane Sokolac na životnu sredinu

Solarna elektrana na Sokocu – Sokolac 100 MW, čija je izgradnja najavljena prije godinu dana upisom u registar…

22.05.2024 Vijesti

Privrednici Srpske na sajmu tehnike u Beogradu

Privrednici iz Republike Srpske nastupiće u organizaciji Privredne komore Srpske na Međunarodnom sajmu tehnike i…

21.05.2024 Vijesti