U 10 banja Republike Srpske biće uloženo 100 miliona KM

U naredne tri godine, za deset banja u Republici Srpskoj biće obezbijeđeno 100 miliona maraka, kako bi one postale referentne regionalne banje. Banjski turizam u Srpskoj je iz godine u godinu u porastu, a najavljena ulaganja omogućiće banjama da dodatno unaprijede svoje usluge.

05.02.2020 Vijesti
Kardial Banja Vrucica

Svaka marka uložena u banje u Srpskoj višestruko će se vratiti i isplatiti, poručuju iz Turističke organizacije RS. Dodaju da je ponuda banja Republike Srpske nedavno predstavljena na sajmovima turizma u Bratislavi i Madridu i da je interesovanje za zdravstveni turizam zaista veliko.

“Banjama je potrebno da se proširuju kapaciteti, smještajni prije svega. Mi imamo sjajan kadar koji treba zapošljavati, adekvatno plaćati za njihov rad ali i obezbijediti im odgovarajuću opremu i pretpostavljamo da će čitava ta investicija ići u tom smjeru. Uloženi novac vrlo brzo će biti vraćen kroz povećanje ostvarenog prometa”, kažu u Turističkoj organizaciji Republike Srpske.

Od januara do decembra 2019. godine banjska mjesta u Srpskoj zabilježila su 61.000 dolazaka i 334.000 noćenja. Poređenja radi, to je 6,7 odsto više dolazaka u odnosu na isti period 2018. i 6,2 odsto više  noćenja.  Banje Vrućica, Kulaši i Laktaši su perjanice banjskog turizma Srpske, prema podacima Turustičke organizacije Republike Srpske.

 

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Završena izgradnja jedne od najvećih fabrika auto dijelova u BiH – Površina veća od 26.000 m2 u poslovnoj zoni u Laktašima

Kompanija Baupartner iz Lukavca završila je izgradnju poslovno-proizvodnog objekta za Mahle Electric Drives Bosnia koji…

21.09.2023 Vijesti

Proizvodi Ljekobilje iz Ljubinja uskoro na policama u Hrvatskoj

Proizvodi preduzeća Ljbilje iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod…

21.09.2023 Vijesti

Kompanije iz Njemačke, Austrije, UAE, Turske zainteresovane za ulaganja u RS – Kinezi žele svoju banku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na marginama prvog Invest foruma u Banjaluci, razgovarao je sa…

20.09.2023 Vijesti

Korak bliže izgradnji mega solarne elektrane na Sokocu – Investicija vrijedna oko 120 miliona evra

Skupština opštine Sokolac usvojila je u utorak odluku o zoning-planu područja posebne namjene “Solarne…

20.09.2023 Vijesti