Za promociju domaće privrede 750.000 KM

29.12.2022 Vijesti

Savjet ministara danas je donio pojedinačne odluke o rasporedu 750.000 KM grant sredstava za podršku sajamskim i drugim manifestacijama i aktivnostima u zemlji i u inostranstvu.

Od ovoga je 400.000 KM namijenjeno za podršku aktivnostima na promociji i razvoju privrede u BiH, a 350.000 KM u inostranstvu.

Na ovaj način osigurana je finansijska podrška za 21 organizatora sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti, usmjerenim na promociju i razvoj privrede BiH u 2022. godini, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Istovremeno je finansijski podržano 11 sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti u inostranstvu, usmjerenih na promociju i razvoj privrede BiH.

Spoljnotrgovinska komora BiH obavezana je da ova sredstva koristi sa pažnjom dobrog domaćina, te da iz svog budžeta izdvoji ili iz drugih izvora obezbijedi nedostajući dio sredstava za podršku ovim manifestacijama u skladu s donesenom odlukom i Protokolom zaključenim u 2022. godini.

Sredstva su dodijeljena na prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa nakon završenog javnog poziva organizatorima sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti i u skladu s kriterijima koje je ranije usvojio Savjet ministara.

Savjet ministara donio je Odluku o odobravanju 500.000 KM iz tekuće rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu.

Sredstva su namijenjena realizaciji Ugovora za iznajmljivanje Majkrosoft licenci za potrebe institucija BiH za period 2022–2023. godine.

Savjet ministara je na vanrednoj sjednici ovog mjeseca usvojio Informaciju Ministarstva komunikacija i transporta o postupku javne nabavke “Iznajmljivanje Majkrosoft licenci za potrebe institucija BiH” i zaključio da će nedostajuća sredstva biti osigurana iz tekuće budžetske rezerve”.

Na prijedlog Ministarstva spoljnih poslova donijeta je Odluka o odobravanju 25.000 KM iz tekuće rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu.

Sredstva su namijenjena organizaciji prijema povodom novogodišnjeg praznika i sticanja kandidatskog statusa BiH za članstvo u EU.

Prijem će biti održan u zgradi Ministarstva spoljnih poslova u Savjetu ministara do kraja ove godine.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U gazdinstvu “Starčević” kod Doboja otvoren najmoderniji plastenički sistem

U Doboju se realizuje pionirski projekat pametnih plastenika uz pomoć kineske tehnologije, prvi ove vrste u Republici…

01.12.2023 Vijesti

Višković: Mađarska će nastaviti raditi tri projekta sa Srpskom, uskoro zajednički ekonomski forum 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Budimpešti sa ministrom ekonomskog razvoja ove…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Јavne finansije Srpske su uravnotežene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su javne finansije Srpske uravnotežene i da je ukupan dug…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Iskoristiti šansu koja se otvara sa kineskim kompanijama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da razvojnu šansu koja se otvara saradnjom s kineskim kompanijama…

28.11.2023 Vijesti