Za promociju domaće privrede 750.000 KM

29.12.2022 Vijesti

Savjet ministara danas je donio pojedinačne odluke o rasporedu 750.000 KM grant sredstava za podršku sajamskim i drugim manifestacijama i aktivnostima u zemlji i u inostranstvu.

Od ovoga je 400.000 KM namijenjeno za podršku aktivnostima na promociji i razvoju privrede u BiH, a 350.000 KM u inostranstvu.

Na ovaj način osigurana je finansijska podrška za 21 organizatora sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti, usmjerenim na promociju i razvoj privrede BiH u 2022. godini, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Istovremeno je finansijski podržano 11 sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti u inostranstvu, usmjerenih na promociju i razvoj privrede BiH.

Spoljnotrgovinska komora BiH obavezana je da ova sredstva koristi sa pažnjom dobrog domaćina, te da iz svog budžeta izdvoji ili iz drugih izvora obezbijedi nedostajući dio sredstava za podršku ovim manifestacijama u skladu s donesenom odlukom i Protokolom zaključenim u 2022. godini.

Sredstva su dodijeljena na prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa nakon završenog javnog poziva organizatorima sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti i u skladu s kriterijima koje je ranije usvojio Savjet ministara.

Savjet ministara donio je Odluku o odobravanju 500.000 KM iz tekuće rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu.

Sredstva su namijenjena realizaciji Ugovora za iznajmljivanje Majkrosoft licenci za potrebe institucija BiH za period 2022–2023. godine.

Savjet ministara je na vanrednoj sjednici ovog mjeseca usvojio Informaciju Ministarstva komunikacija i transporta o postupku javne nabavke “Iznajmljivanje Majkrosoft licenci za potrebe institucija BiH” i zaključio da će nedostajuća sredstva biti osigurana iz tekuće budžetske rezerve”.

Na prijedlog Ministarstva spoljnih poslova donijeta je Odluka o odobravanju 25.000 KM iz tekuće rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu.

Sredstva su namijenjena organizaciji prijema povodom novogodišnjeg praznika i sticanja kandidatskog statusa BiH za članstvo u EU.

Prijem će biti održan u zgradi Ministarstva spoljnih poslova u Savjetu ministara do kraja ove godine.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Kineski investitori spremni da podrže razvoj zelene energije u Srpskoj

Pomoćnik ministra za energetski sektor u Ministarstvu energetike i rudarstva Republike Srpske Milan Baštinac, i…

24.07.2024 Vijesti

BDP u Srpskoj veći za oko 50 odsto nego 2019. godine

– Bruto domaći proizvod Republike Srpske danas je za oko 50 odsto veći nego 2019. godine, rekao je danas…

22.07.2024 Vijesti

U Srpskoj se očekuje najuspješnija turistička sezona

U Republici Srpskoj se očekuje da ova turistička sezona bude najuspješnija kada je riječ o broju noćenja, kojih bi…

18.07.2024 Vijesti

Od avgusta ponovo kampanja “Društveno odgovorni”

Kampanja “Društveno odgovorni” trebalo bi da bude nastavljena u avgustu. Ministar trgovine i turizma…

17.07.2024 Vijesti