Saradnja Turske i BiH: Potpisani sporazumi o infrastrukturnim projektima i priznanju vozačkih dozvola

17.03.2021 Vijesti

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović potpisao je juče u Ankari Sporazum između Savjeta ministara i Vlade Turske o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima i Sporazum o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola.

Mitrović je istakao da je Turska iskazala svoje namjere za kvalitetnije uključivanje prostora jugoistočne Evrope u transportnu mrežu EU i zemalja zapadnog Balkana, dodavši da se poseban akcent u Ministarstvu kojim rukovodi stavlja upravo na bolje regionalno povezivanje u oblasti transporta i transportne infrastrukture.

– Potpisivanje Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Republike Turske o saradnji na infrastrukturnim i građevinskim projektima smatramo dobrom osnovom za nastavak aktivnosti u vezi sa izgradnjom saobraćajnice Sarajevo-Beograd-Sarajevo. Time će se sigurno poboljšati putna mreža u BiH i Republici Srbiji, povezati glavni gradovi Sarajevo i Beograd, te ostvariti bolja regionalna povezanost sa Republikom Turskom – rekao je Mitrović.

On je pojasnio da je osnovni razlog za potpisivanje Sporazuma o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola želja da se građanima jedne države koji posjeduju vozačku dozvolu omogući da za vrijeme legalnog boravka na teritoriji druge države mogu podnijeti zahtjev za izdavanje zamjenske vozačke dozvole, bez polaganja teoretskog i praktičnog dijela vozačkog ispita.

Mitrović je član delegacije BiH tokom zvanične posjete Turskoj zajedno sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom DŽaferovićem.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Proizvođači iz Srpske zapaženi na Novosadskom sajmu

Na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede, u Novom Sadu predstavila su se i privredna društava i poljoprivredni…

20.05.2024 Vijesti

Košarac: Ubrzati proces pokretanja slobodnih zona u Srpskoj

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac razgovarao je na Јahorini sa…

17.05.2024 Vijesti

Neophodno povezati region – poruka Јahorina ekonomskog foruma

Panelom “Pitajte premijera”, na kojem je učestvovao predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković,…

17.05.2024 Vijesti

Višković upoznao predstavnike Saudijske Arabije sa investicionim prednostima Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je juče, na marginama Јahorina ekonomskog foruma, sa…

17.05.2024 Vijesti