Đokić sa delegacijom Nižnjenovgorodske oblasti; Јačanje saradnje biće nastavljeno

28.11.2023 Vijesti

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je danas u Banjaluci da Srpska u Rusiji ima iskrenog i dokazanog prijatelja i partnera sa kojim će saradnja i jačanje odnosa biti nastavljeni.

Đokić je u razgovoru sa delegacijom Nižnjenovgorodske oblasti izrazio zadovoljstvo što je Republika Srpska u oblasti Njižni Novgorod prepoznata kao pouzdan partner u realizaciji zajedničkih projekata, što je bio i osnovni smisao uspostavljanja saradnje 2018. godine kada je potpisan Sporazum o saradnji, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske.

– Od tada je realizovano mnogo aktivnosti u raznim sferama života. Bez međusobnog poštovanja i uvažavanja nema razvijanja međunarodnih odnosa i mi tome pridajemo veliki značaj. Vlada Srpske prioritetni pravac djelovanja i ogroman potencijal vidi u saradnji sa Rusijom, koji smo prepoznali i počeli koristiti – izjavio je Đokić.

Predstavnici Nižnjeg Novgoroda su rekli da će ova oblast, kao i do sada, podržati sve inicijative i prijedloge iz Republike Srpske i učiniti sve da zažive u punom kapacitetu.

Ruska delegacija je Đokiću uručila dvije zahvalnice za njegov dosadašnji doprinos privrednoj i naučno-obrazovnoj saradnji.

Na sastanku je rečeno da će Đokić prve sedmice decembra posjetiti Nižnji Novgorod.

Delegaciju Nižnjeg Novgoroda činili su direktor i zamjenik direktora Trgovinsko-industrijske komore ove oblasti Ivan Razuvaev i Aleksandr Puškin, predstavnik ove komore u Kini Dmitrij Pismenij, rektor Univerziteta lingvistike Žana Nikonova, direktor međunarodnih poslova Univerziteta lingvistike Anatolij Aniščenko i generalni direktor preduzeća “Ormaton” i počasni konzul BiH u Nižnjem Novgorodu Igor Podkolzin.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Arapi žele graditi fabriku u BiH

Al Falah Group (AFI) sa sjedištem u Dubajiu (Ujedinjeni Arapski Emirati), a koje sa bavi proizvodnjom pakovanja za…

28.02.2024 Vijesti

Dodik: Srpska namjerava da uvećava količine uvoza ruskog gasa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska namjerava da uvećava količine uvoza ruskog gasa.…

27.02.2024 Vijesti

Bankarski sektor Srpske likvidan i profitabilan

Bankarski sektor Republike Srpske je, prema preliminarnim podacima na dan 31. decembra prošle godine, stabilan,…

27.02.2024 Vijesti

Minić: Za izgradnju nove mljekare u Prnjavoru pola miliona KM

Vlada Republike Srpske planira da izdvoji pola miliona KM za izgradnju nove mljekare u Prnjavoru, izjavio je ministar…

27.02.2024 Vijesti