Na Јahorini do sada više od 100.000 gostiju

22.01.2024 Vijesti

Olimpijski centar “Јahorina” u ovoj zimskoj sezoni ugostio je više od 100.000 skijaša, a očekuje se da će biti oboreni svi rekordi u posjećenosti s obzirom na već sada impresivan broj rezervacija, saopšteno je iz ovog centra.

– Zahvaljujući predanosti zaposlenih, tehnološkim unapređenjima i posvećenosti kvalitetu, finansijski rezultati su se povećali za devet puta u poređenju sa istim periodom prošle godine – saopšteno je iz Olimpijskog centra “Јahorina”.

Najveći broj skijaša zabilježen je 11. januara kada je ski-centar posjetilo impresivnih 6.000 gostiju u toku samo jednog dana.

Iako su prethodnih dana postojali izazovi u vezi sa snijegom, tim Olimpijskog centra “Јahorina” uspješno je održavao staze i sistem vještačkog osnježavanja konstantno je u pogonu.

Palo je i novih 30 centimetara snijega, a temperaturni minus koji je u najavi za naredne dane pogodovaće proizvodnji novog vještačkog snijega.

Skijašima je na raspolaganju više od 70 odsto kapaciteta ski-centra i intenzivno se radi na osposobljavanju preostalih kapaciteta ovog ski-centra.

Noćno skijanje je u pogonu svaku veče u terminu od 18.00 do 21.00 čas.

U saopštenju se navodi da je proširen uticaj na nova tržišta, posebno ističući uspješan ulazak na englesko tržište sa čarter letom iz Londona.

– Јahorina je postala destinacija koja privlači ljubitelje zimskih sportova iz cijelog regiona, uključujući Rumuniju, Mađarsku i Tursku – navodi se u saopštenju i dodaje da je samo zbog Јahorine uveden let na relaciji Skoplje-Sarajevo ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Ova sezona je posebna jer se obilježava 40 godina od održavanja Olimpijskih igara u Sarajevu, te su pripremljene raznovrsne proslave, retrospektive i prilike za zajedničko slavlje.

Ujedno je planirano otvaranje izložbe na Јahorini posvećene Olimpijadi prije 40 godina, sa jedinstvenom kolekcijom eksponata smještenih u gondoli Poljice.

– Ovo je naš način da oživimo uspomene i pokažemo ponos prema sportskoj prošlosti i bogatom nasljeđu – navodi se u saopštenju.

Tradicionalno se obilježava i “Vorld snou dej”, gdje će Јahorina u naredna tri dana biti centar igre, smijeha i dobre zabave, a ove godine pripremljena su posebna iznenađenja za najmlađe skijaše.

Prvi dan donosi popust od 50 odsto na dječije ski-karte, drugi dan mnogobrojne aktivacije i nagrade iznenađenja, dok će treći dan biti posebno obilježen dodjelom 100 skija i 100 kaciga za najmlađe uz dodatne aktivacije i nagrade.

Iz Olimpijskog centra poručuju ljubiteljima skijanja da još postoji prilika da rezervišu smještaj po najpovoljnijim cijenama.

– Naši apartmani nude vrhunski komfor i udobnost, a za one koji se odluče za rezervaciju smještaja, nudimo dodatnu pogodnost – mogućnost kupovine ski-karata i učlanjenje u ski-školu sa najstručnijim instruktorima, sve po najpovoljnijim cijenama – navodi se u saopštenju.

Iz Olimpijskog centra dodaju da je od 25. do 28. januara pripremljen ekskluzivan popust od 20 odsto na Јahorina čil ponudu.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Kinezi zainteresovani za izgradnju vjetroelektrana u Republici Srpskoj

Ambasador BiH u Kini Siniša Berjan i predstavnici kineskih kompanija Zhongbo group i GAEA boravili su u radnoj posjeti…

13.06.2024 Vijesti

Košarac: Važna primjena čiste energije u regionima zimskih turističkih destinacija

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac ukazao je danas na značaj primjene čiste energije u…

12.06.2024 Vijesti

Mermer-kop iz Čelinca proširuje kamenolom Zeleni vir za eksploataciju novih količina serpentinita

Preduzeće Mermer-kop iz Čelinca podnijelo je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS…

11.06.2024 Vijesti

Privredna komora Srpske osnovala Centar za digitalnu transformaciju

Privredna komora Republike Srpske osnovala je Centar za digitalnu transformaciju, radi podizanja nivoa konkurentnosti i…

11.06.2024 Vijesti