Potpisani ugovori o projektima na Јahorini vrijednosti veće od tri miliona KM

24.04.2024 Vijesti

Načelnik opštine Pale Boško Јugović i izvođač radova “Eko euro tim” iz Banjaluke potpisali su danas ugovore za izvođenje radova na dva projekta koji se tiču izgradnje glavnog kanalizacionog kolektora i primarne kanalizacione mreže fekalne kanalizacije na Јahorini, čija ukupna vrijednost prelazi tri miliona KM.

Јugović je izjavio novinarima da je ovo jedan od bitnijih momenata po pitanju investicija u ovoj godini zahvaljujući sredstvima Ministarstva finansija Republike Srpske, koje je obezbijedilo u kreditnom aranžmanu sa Evropskom investicionim bankom.

On dodaje da je riječ o projektu izgradnje glavnog kanalizacionog kolektora od novog puta prema Јahorini do hotela “Mladost” na ovoj planini vrijednosti 1.343.360 KM bez PDV-a, te projektu izgradnje primarne kanalizacione mreže fekalne kanalizacije Turističko-sportskog centra “Dvorišta” vrijednosti 1.940.000 KM bez PDV-a.

Prema njegovim riječima, rok za izvođenje radova je osam mjeseci i nadaju se da će i prije toga sve biti završeno, jer postoje sva odobrenja za gradnju, a riječ je i o respektabilnom izvođaču radova koji može da se izbori sa ovim poslom.

– Na ovaj način dajemo doprinos kompletnom turističkom kompleksu Јahorine i Dvorišta i u ovoj godini kada je teško obezbijediti investicije mi zatvoramo krug sa oko četiri miliona KM uključujući PDV. Sva sredstva biće iz kreditnog aranžmana koju će opština Pale vraćati, dio obezbijediti iz granta, a dio iz vlastitih sredstava opštine – istakao je Јugović.

On dodaje da ovim projektima, ali i drugim ulaganjima u infrastrukturu na Јahorini, pokazuju da su odgovorna lokalna zajednica koja vodi računa o ljudima koji rade na ovoj planini.

Јugović kaže da aspekt posvećuju i Turističko-sportskom centru “Dvorišta” na području opštine Pale, gdje se očekuje ekspanzija izgradnje turističkih sadržaja.

Zoran Vučenović, odgovorno lice u preduzeću “Eko euro tim” iz Banjaluke, koje će izvoditi radove na Јahorini, kaže da su potpisali dva vrijedna ugovora u ovoj teškoj situaciji kada je posla sve manje.

– Zbog turističke sezone i zimskog perioda moramo raditi istovremeno oba projekta. Ne bismo trebali imati problema jer smo radili na sličnim i istim projektima – istakao je Vučenović.

Očekuje se da radovi krenu nakon praznika, a rok za završetak je osam mjeseci.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Odlične mogućnosti za privrednu saradnju

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor Privredne komore iz Nižnjeg Novgoroda Ivan…

22.05.2024 Vijesti

Domaće firme prate svjetske trendove

Dijelovi za auto-industriju i montažu stolarije, led sportski semafori i razni softveri izrađeni u Srpskoj, koji…

22.05.2024 Vijesti

Projekat od 100 mil EUR sve bliže realizaciji – Na javnom uvidu procjena uticaja Solarne elektrane Sokolac na životnu sredinu

Solarna elektrana na Sokocu – Sokolac 100 MW, čija je izgradnja najavljena prije godinu dana upisom u registar…

22.05.2024 Vijesti

Privrednici Srpske na sajmu tehnike u Beogradu

Privrednici iz Republike Srpske nastupiće u organizaciji Privredne komore Srpske na Međunarodnom sajmu tehnike i…

21.05.2024 Vijesti