„Balkan Splar Summit” privukao posjetioce sa svih strana svijeta

01.02.2023 Vijesti

Koliko vlada velika zainteresovanost za „Balkan Splar Summit” govori činjenica da je popunjeno 350 mjesta u Banskom dvoru, gdje se održava ova konferencija posvećena solarnoj industriji i energiji.

„Balkan Splar Summit”, koji se održava 9. i 10.februara u Banjaluci, privukao je, pored domaćih i regionalnih, i posjetioce sa svih strana svijeta, te dolaze iz Amerike, Kine, Nizozemske, Norveške, Mađarske, Grčke, Njemačke, Danske, Češke…

Na jednom mjestu će se okupiti i vrhunski stručnjaci koji će dati sve aktuelne odgovore u vezi solarne energije i solarne industrije.

„Projektovanje i izvođenje solarnih elektrana”, „Od ideje do prvog megavata”, „ Cijene električne energije na regionalnom tržištu – predviđanja i izazovi”, “Pojam virtuelne elektrane i model pristupa virtuelnim elektranama”, su samo dio raznovrsnog programa “Balkan Splar Summita”.

Značajna tema je i prvog panela, na kojem će se govoriti o tome na šta su se zemlje Zapadnog Balkana obavezale potpisivanjem Sofijske deklaracije o Zelenoj agendi, koje su odgovornosti, planovi i očekivani rezultati.

Mnogima će biti zanimljiv i panel „Banke i finansiranje solarnih elektrana”, te druge aktuelne teme za buduće investitore i predstavnike biznis sektora.

Na summitu će biti prezentovana dostignuća i razgovaraće se o izazovima i potencijalima u solarnom sektoru, te daljim perspektivama i energetskoj tranziciji.

„Balkan Splar Summit” organizuje Agencija „Mint”, iz koje kažu da im je žao što zbog ograničenog broja mjesta mnogi nemaju priliku da budu dio ovogodišnje konferencije, ali ističu da će iduće godine proširiti kapacitete  i da će svi zainteresovani moći da učestvuju, prenosi Glas Srpske.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Italijani u K. Dubici otvaraju pogon vrijedan 4,5 miliona maraka (VIDEO)

Nova investicija u Kozarskoj Dubici, vrijedna 4,5 miliona maraka. Italijanska kompanija “Ajron Prodakts”…

27.03.2023 Vijesti

Festival domaćih proizvoda i preduzetništva okupio 40 izlagača

Na Palama je danas održan Festival domaćih proizvoda, preduzetništva i folklora u organizaciji Poljoprivrednog…

27.03.2023 Vijesti

“Solarna revolucija” u opštini Sokolac

U opštini Sokolac u toku je prava solarna “revolucija”. Sa radom je počela prva mini elektrana. Kao pilot…

27.03.2023 Vijesti

U Banjaluci održana regionalna konferencija o preduzetništvu

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir…

27.03.2023 Vijesti