„Balkan Splar Summit” privukao posjetioce sa svih strana svijeta

01.02.2023 Vijesti

Koliko vlada velika zainteresovanost za „Balkan Splar Summit” govori činjenica da je popunjeno 350 mjesta u Banskom dvoru, gdje se održava ova konferencija posvećena solarnoj industriji i energiji.

„Balkan Splar Summit”, koji se održava 9. i 10.februara u Banjaluci, privukao je, pored domaćih i regionalnih, i posjetioce sa svih strana svijeta, te dolaze iz Amerike, Kine, Nizozemske, Norveške, Mađarske, Grčke, Njemačke, Danske, Češke…

Na jednom mjestu će se okupiti i vrhunski stručnjaci koji će dati sve aktuelne odgovore u vezi solarne energije i solarne industrije.

„Projektovanje i izvođenje solarnih elektrana”, „Od ideje do prvog megavata”, „ Cijene električne energije na regionalnom tržištu – predviđanja i izazovi”, “Pojam virtuelne elektrane i model pristupa virtuelnim elektranama”, su samo dio raznovrsnog programa “Balkan Splar Summita”.

Značajna tema je i prvog panela, na kojem će se govoriti o tome na šta su se zemlje Zapadnog Balkana obavezale potpisivanjem Sofijske deklaracije o Zelenoj agendi, koje su odgovornosti, planovi i očekivani rezultati.

Mnogima će biti zanimljiv i panel „Banke i finansiranje solarnih elektrana”, te druge aktuelne teme za buduće investitore i predstavnike biznis sektora.

Na summitu će biti prezentovana dostignuća i razgovaraće se o izazovima i potencijalima u solarnom sektoru, te daljim perspektivama i energetskoj tranziciji.

„Balkan Splar Summit” organizuje Agencija „Mint”, iz koje kažu da im je žao što zbog ograničenog broja mjesta mnogi nemaju priliku da budu dio ovogodišnje konferencije, ali ističu da će iduće godine proširiti kapacitete  i da će svi zainteresovani moći da učestvuju, prenosi Glas Srpske.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U gazdinstvu “Starčević” kod Doboja otvoren najmoderniji plastenički sistem

U Doboju se realizuje pionirski projekat pametnih plastenika uz pomoć kineske tehnologije, prvi ove vrste u Republici…

01.12.2023 Vijesti

Višković: Mađarska će nastaviti raditi tri projekta sa Srpskom, uskoro zajednički ekonomski forum 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Budimpešti sa ministrom ekonomskog razvoja ove…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Јavne finansije Srpske su uravnotežene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su javne finansije Srpske uravnotežene i da je ukupan dug…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Iskoristiti šansu koja se otvara sa kineskim kompanijama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da razvojnu šansu koja se otvara saradnjom s kineskim kompanijama…

28.11.2023 Vijesti