Bijeljinska firma pred važnim projektom u Africi

14.10.2022 Vijesti

Delegacija iz Namibije posjetila je bijeljinsku firmu „Elvako MetPro“, gdje je sa rukovodstvom ovog preduzeća razgovarala o mogućnostima kupovine tehnologije i obuke radnika u vezi sa proizvodnjom modularnih kontejnera.

Generalni direktor preduzeća “Elvako MetPro” Dragan Ljubinković pojasnio je da je riječ o kontejnerima koji mogu da se koriste za stanovanje, te da posjeduju dodatne elemente, poput generatora za struju, solarnih elektrana i prečišćivača za pitku vodu.

– “Elvako MetPro” proizvodi modularne kontejnere već osam godina, a naši kupci su iz Njemačke i drugih zemalja EU, dok trenutno sarađujemo i sa Engleskom. Njihova površina je od 13 do 15 metara kvadratnih, ali ih je moguće kombinovati i uklapati, te izgraditi čitava naselja – istakao je Ljubinković.

On je naglasio da će “Elvako MetPro” uskoro poslati pismo namjere zainteresovanoj strani u Namibiji, nakon čega slijedi odlazak tima stručnjaka iz Bijeljine u Afriku.

– Transport kontejnera do Namibije bio bi veoma skup, pa je mnogo izvjesnije da ćemo im prodati naše projekte, tehnologiju i obučiti njihove ljude za rad – dodao je Ljubinković.

Podsjetimo, “Elvako MetPro” iz Bijeljine nedavno je potpisao i višegodišnji ugovor sa državnim preduzećem iz Italije “Terna”, vrijedan oko devet miliona KM, u okviru kojeg će proizvoditi metalne koture za kablove.

Preduzeće “Elvako MetPro” trenutno zapošljava nešto više od 100 radnika, a novi ugovori značiće i nova radna mjesta za stanovnike Semberije, piše biznisinfo.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Derventski “Unis” ponovo pokreće proizvodnju

Nakon višegodišnjeg zastoja u radu i provedenog stečaja, proizvodnja u Fabrici cijevi “Unis” iz Dervente ove…

28.09.2023 Vijesti

Najviše turista u Srpsku stiglo iz Turske

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Republiku Srpsku je u avgustu posjetilo 31.530 stranih turista, među…

28.09.2023 Vijesti

Elektrana u Sokocu dobila saglasnost Elektroprenosa BiH

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da ga je kompanija Ener stejt obavijestila da je otkupila…

28.09.2023 Vijesti

Višković: Srpska nudi dobre uslove za investiranje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da Srpska nudi izuzetno dobre uslove…

27.09.2023 Vijesti