Čubrilović sa Dakićem i Stanivukovićem o realizaciji infrastrukturnih projekata i ulaganja u Banjaluci

11.04.2023 Vijesti

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sastao se danas sa v.d. direktora ЈP Putevi Republike Srpske Milanom Dakićem i gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem na temu realizacije infrastrukturnih projekata i ulaganja u Banjaluci.

Stanivuković je upoznao je Čubrilovića sa realizovanim infrastrukturnim projektima i prioritetima u oblasti putne infrastrukture na području grada Banjaluka, navodeći da postoje tri prioritetna projekta, čija bi realizacija doprinijela efikasnijem i bržem odvijanju saobraćaja i dodatnom razvoju najvećeg grada Srpske.

– U narednom periodu, jedan od prioriteta o kojima je bilo riječi jeste izgradnja nekoliko kružnih raskrsnica, ali čak tri kružne raskrsnice za nas su od velikog značaja i to na ukrštanju Bulevara vojvode Petra Bojovića i Bulevara vojvode Živojina Mišića, odnosno kod Audi servisa, kao i izgradnja kružne saobraćajnice na ukrštanju ulica Krajiših brigada i Ranka Šipke kod Čajeveca. Јoš jedna kružna raskrsnica koja je važna, a koja će biti izgrađena u narednom periodu, jeste ona na spoju Ulice Trive Amelice i Zapadnog tranzita – poručio je gradonačelnik Banjaluke.

Čubrilović je uputio podršku za realizaciju navedenih infrastrukturnih projekata u Banjaluci, navodeći da će se ubrzo krenuti u realizaciju pomenutih projekata, sa ciljem rasterećenja saobraćaja i unapređenja saobraćajne infrastrukture. Ministar Čubrilović dodao je da je uz zajednički dogovor i saradnju neophodno nastaviti infrastrukturno ulaganje na teritoriji grada, rekonstrukciju i modernizaciju putnih pravaca.

– Ministarstvo saobraćaja i veza i Vlada Republike Srpske u kontinuitetu ulažu značajna sredstva u razvoj najvećeg grada Srpske, te će i u narednom periodu podržati projekte koji će unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu na području grada Banjaluka. Postoji spremnost za saradnju i veoma je važno da postoji saradnja republičke i gradske vlasti kada je riječ o realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata – rekao je Čubrilović.

Vršilac dužnosti direktora ЈP Putevi Republike Srpske Milan Dakić istakao je da infrastrukturni projekti u Banjaluci imaju perspektivu razvoja i kontinuitet i da postoji potreba za dodatnom izgradnjom kružnih raskrsnica na području Banjaluke, te da će preduzeće Putevi Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza i gradskom administracijom nastojati da u što kraćem periodu započne realizaciju navedenih projekata.

Na sastanku je bilo riječi i o izgradnji pružnih prelaza i unapređenju bezbjednosti saobraćaja.

– Tokom proljeća radićemo pružne prelaze u naseljima Zalužani, a potom i u Dervišima, tačnije u Podgoričkoj i Prištinskoj ulici – poručeno je na sastanku.

Gradonačelnik Banjaluke istakao je da će se intenzivno pristupiti i rješavanju imovinsko – pravnih odnosa, a sve kako bi neometano mogla da bude nastavljena izgradnja Istočnog tranzita.

Čubrilović i Stanivuković ocijenili su da grad Banjaluka zaslužuje savremenu saobraćajnu infrastrukturu, te da se uspješnom koordinacijom svih nadležnih institucija i zajedničkim aktivnostima može ostvariti zajednički cilj – unapređenje infrastrukture na području grada i bezbjednosti saobraćaja.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Višković: Srpska nudi dobre uslove za investiranje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da Srpska nudi izuzetno dobre uslove…

27.09.2023 Vijesti

Mitrović: Saradnja Srpske i Srbije u oblasti namjenske industrije

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović razgovarao je sa ministrom odbrane Srbije Milošom…

27.09.2023 Vijesti

Isplaćeno više od 960.000 KM za razvoj poljoprivrede i sela

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 966.404 KM po osnovu…

27.09.2023 Vijesti
Novac ilustracija

Aukcijom obveznica Srpske budžetu obezbijeđeno 15 miliona KM

Ministarstvo finansija Republike Srpske je posredstvom Banjalučke berze danas prodalo 15.000 petogodišnjih obveznica…

26.09.2023 Vijesti