Čubrilović sa Dakićem i Stanivukovićem o realizaciji infrastrukturnih projekata i ulaganja u Banjaluci

11.04.2023 Vijesti

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sastao se danas sa v.d. direktora ЈP Putevi Republike Srpske Milanom Dakićem i gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem na temu realizacije infrastrukturnih projekata i ulaganja u Banjaluci.

Stanivuković je upoznao je Čubrilovića sa realizovanim infrastrukturnim projektima i prioritetima u oblasti putne infrastrukture na području grada Banjaluka, navodeći da postoje tri prioritetna projekta, čija bi realizacija doprinijela efikasnijem i bržem odvijanju saobraćaja i dodatnom razvoju najvećeg grada Srpske.

– U narednom periodu, jedan od prioriteta o kojima je bilo riječi jeste izgradnja nekoliko kružnih raskrsnica, ali čak tri kružne raskrsnice za nas su od velikog značaja i to na ukrštanju Bulevara vojvode Petra Bojovića i Bulevara vojvode Živojina Mišića, odnosno kod Audi servisa, kao i izgradnja kružne saobraćajnice na ukrštanju ulica Krajiših brigada i Ranka Šipke kod Čajeveca. Јoš jedna kružna raskrsnica koja je važna, a koja će biti izgrađena u narednom periodu, jeste ona na spoju Ulice Trive Amelice i Zapadnog tranzita – poručio je gradonačelnik Banjaluke.

Čubrilović je uputio podršku za realizaciju navedenih infrastrukturnih projekata u Banjaluci, navodeći da će se ubrzo krenuti u realizaciju pomenutih projekata, sa ciljem rasterećenja saobraćaja i unapređenja saobraćajne infrastrukture. Ministar Čubrilović dodao je da je uz zajednički dogovor i saradnju neophodno nastaviti infrastrukturno ulaganje na teritoriji grada, rekonstrukciju i modernizaciju putnih pravaca.

– Ministarstvo saobraćaja i veza i Vlada Republike Srpske u kontinuitetu ulažu značajna sredstva u razvoj najvećeg grada Srpske, te će i u narednom periodu podržati projekte koji će unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu na području grada Banjaluka. Postoji spremnost za saradnju i veoma je važno da postoji saradnja republičke i gradske vlasti kada je riječ o realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata – rekao je Čubrilović.

Vršilac dužnosti direktora ЈP Putevi Republike Srpske Milan Dakić istakao je da infrastrukturni projekti u Banjaluci imaju perspektivu razvoja i kontinuitet i da postoji potreba za dodatnom izgradnjom kružnih raskrsnica na području Banjaluke, te da će preduzeće Putevi Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza i gradskom administracijom nastojati da u što kraćem periodu započne realizaciju navedenih projekata.

Na sastanku je bilo riječi i o izgradnji pružnih prelaza i unapređenju bezbjednosti saobraćaja.

– Tokom proljeća radićemo pružne prelaze u naseljima Zalužani, a potom i u Dervišima, tačnije u Podgoričkoj i Prištinskoj ulici – poručeno je na sastanku.

Gradonačelnik Banjaluke istakao je da će se intenzivno pristupiti i rješavanju imovinsko – pravnih odnosa, a sve kako bi neometano mogla da bude nastavljena izgradnja Istočnog tranzita.

Čubrilović i Stanivuković ocijenili su da grad Banjaluka zaslužuje savremenu saobraćajnu infrastrukturu, te da se uspješnom koordinacijom svih nadležnih institucija i zajedničkim aktivnostima može ostvariti zajednički cilj – unapređenje infrastrukture na području grada i bezbjednosti saobraćaja.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Počinje novi sistem fiskalizacije u Srpskoj

Poreska uprava Republike Srpske objavila je danas Javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne…

17.04.2024 Vijesti

Dodik: Srpska partner vrijedan pažnje, Kina to prepoznaje

Republika Srpska je partner vrijedan pažnje i to prepoznaje i Kina sa kojom je radila novu dobojsku bolnice i koja će…

17.04.2024 Vijesti

Sajam privrede u Mostaru: “Srbija će uvijek dati doprinos većoj i boljoj saradnji”

U Mostaru je počeo 25. Međunarodni sajam privrede. Uz predsjednike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić,…

16.04.2024 Vijesti

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering d.o.o. podnijelo Gradskoj upravi Laktaši zahtjev za…

16.04.2024 Vijesti