Cvijanović: Rusija druga među stranim investitorima u RS

06.08.2021 Vijesti

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Rusija veoma važan partner za Srpsku i da zauzima drugo mjesto među stranim investitorima, ali da postoji veliki potencijal za proširenje saradnje u raznim oblastima.

“Istovremeno, naša trgovina je još na niskom nivou i u ovoj oblasti možemo razvijati naše odnose. Postoji veliki potencijal za proširenje naših ekonomskih odnosa i na tome moramo raditi. Istovremeno, naša bilateralna saradnja se razvija i u oblasti kulture, zdravstvene zaštite… koja ranije nije postojala. Veoma sam zadovoljan što su naši univerziteti uspostavili saradnju. Generalno, sve se kreće eksponencijalno, kako bi i trebalo da bude”, naglasila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Srpske je u intervjuu za “Russia Today” istakla da je u poslijeratnom periodu Rusija postala jedan od najvećih investitora i ušla u proces privatizacije naftne industrije.

“Ovaj korak je mnogo značio za Republiku Srpsku kako finansijski, tako i u smislu modernizacije samih rafinerija. Vidim mnogo mogućnosti za proširenje naše saradnje i ubijeđena sam da za to postoji dobra volja sa obje strane. Postoje mogućnosti da ta saradnja bude proširena u mnogim oblastima poput infrastrukture, transportnog sistema, poljoprivrede, šumarstva, a posebno energetike, gdje Republika Srpska može ponuditi ogromne investicione mogućnosti”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da želi da Republika Srpska djeluje racionalno, realno i razumno, shvatajući ko joj je pravi partner, a ko nije i na koga može računati.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Privrednici Srpske na sajmu tehnike u Beogradu

Privrednici iz Republike Srpske nastupiće u organizaciji Privredne komore Srpske na Međunarodnom sajmu tehnike i…

21.05.2024 Vijesti

Košarac, Đokić i Lakić sa direktorom Sekretarijata Energetske zajednice o aktuelnim resornim temama

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac organizovao je danas u Sarajevu sastanak sa direktorom…

21.05.2024 Vijesti

Proizvođači iz Srpske zapaženi na Novosadskom sajmu

Na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede, u Novom Sadu predstavila su se i privredna društava i poljoprivredni…

20.05.2024 Vijesti

Košarac: Ubrzati proces pokretanja slobodnih zona u Srpskoj

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac razgovarao je na Јahorini sa…

17.05.2024 Vijesti