Đukić: Tri projekta sastavni dijelovi strateških dokumenata RS

24.05.2021 Vijesti

Direktor Razvojne agencije Republike Srpske (RARS) Marinko Đukić izjavio je da su tri projekta koje ova agencija sprovodi u okviru Dunavskog transnacionalnog programa postala sastavni dijelovi odgovarajućih strateških dokumenata Srpske, što, kako je ocijenio, govori o njihovoj važnosti.

“Dosad su u okviru ovog programa bila tri poziva i Razvojna agencija je učestvovala u sva tri kroz tri programa koja se sprovode, a koji su prepoznati kod donosilaca odluka u Republici Srpskoj i ušli u strateška dokumenta Srpske kao njihovi sastavni dijelovi”, rekao je Đukić.

On je naveo da je prvi projekat “Akcelerator”, koji je završen prošle godine, ali da je nastavljeno njegovo sprovođenje kao redovna aktivnost RARS, jer je i od korisnika usluga ocijenjen kao dobar i koristan.

“Drugi projekat zovemo ‘Druga šansa’ i odnosi se na preduzetnike koji su, recimo tako, posrnuli u svom poslovanju i kroz projektne aktivnosit im pružamo odgovarajuću podršku kako bismo ih ohrabrili da ponovo započnu posao, kako da biraju svoj poslovni plan i da nađu nove izvore finansaranja za svoje poslovne aktivnosti”, rekao je Đukić.

Projekat traje do kraja ove godine, njegov ukupni budžet je 2,06 miliona evra, od čega se oko 95.000 evra odnosi na RARS.

On je naveo da je treći projekat “eDigiStars” namijenjen osobama starijim od 50 godina i odnosi se na izgradnju digitalnih preduzetničkih kapaciteta kod starijih osoba.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Završena izgradnja jedne od najvećih fabrika auto dijelova u BiH – Površina veća od 26.000 m2 u poslovnoj zoni u Laktašima

Kompanija Baupartner iz Lukavca završila je izgradnju poslovno-proizvodnog objekta za Mahle Electric Drives Bosnia koji…

21.09.2023 Vijesti

Proizvodi Ljekobilje iz Ljubinja uskoro na policama u Hrvatskoj

Proizvodi preduzeća Ljbilje iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod…

21.09.2023 Vijesti

Kompanije iz Njemačke, Austrije, UAE, Turske zainteresovane za ulaganja u RS – Kinezi žele svoju banku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na marginama prvog Invest foruma u Banjaluci, razgovarao je sa…

20.09.2023 Vijesti

Korak bliže izgradnji mega solarne elektrane na Sokocu – Investicija vrijedna oko 120 miliona evra

Skupština opštine Sokolac usvojila je u utorak odluku o zoning-planu područja posebne namjene “Solarne…

20.09.2023 Vijesti