„Elektroprivreda RS“ gradi zgradu u Laktašima za 5,8 miliona KM

04.11.2022 Vijesti
FOTO: Facebook/Miroslav Bojić

“Elektroprivreda RS” će uložiti 5,8 miliona KM u izgradnju nove poslovne zgrade u Laktašima, čiji izgled je inspirisan Teslinim generatorom i kalemom.

Kako bi krenuli sa realizacijom projekta, ovo javno preduzeće je nedavno objavilo tender za izbor izvođača radova, a rok za prijem ponuda je 16. novembar.

Vrijednost ove investicije je procijenjena na pet miliona maraka bez PDV-a, a rok za izvođenje radova je 36 mjeseci.

Uslovi: Minimalno 50 radnika, dva bagera, tri kamiona

Jedan od kriterijima za izbor firme za realizaciju tog posla je i najniža ponuđena cijena, a tenderom su definisani i drugi uslovi.

Zainteresovane firme u zadnje tri godine ne smiju imati ukupan promet manji od dvostruke procjene vrijednosti nabavke, odnosno deset miliona KM.

„Ponuđač mora dostaviti najmanje jednu referencu kojim dokazuje iskustvo u izgradnji objekta iste ili slične namjene, čija je minimalna vrijednost pet miliona KM bez PDV-a u posljednje tri godine ili od datuma registracije“, precizirano je u tenderskoj dokumentaciji.

Potrebno je i da zapošljava ili da ima na raspolaganju radnike određenih kvalifikacija među kojima su inžinjeri građevinarstva i mašinstva, te 50 kvalifikovanih radnika. Mora imati i određen broj mašina i to minimalno dva bagera gusjeničara, tri kamiona kipera, jedan valjak, četiri automiksera te minimalno jednu pumpu za beton.

U objektu će biti smještena jedna od direkcija „Elektroprivrede RS“

Tenderom je preciziran izgled i objekta. Tako je navedeno da je u prizemlju predviđen „monumentalni ulazni hol sa centralnom aulom dvostruke spratne visine, koja se otvara prema galeriji na prvom spratu i pruža vizuleni kontakt između dvije etaže“.

„Po obimu kružnice su nanizane kancelarije, restoranska kuhinja i trepezarija kao i arhiva te prateće prostorije. Na spratu su smješteni glavni kancelarijski kapaciteti višečlanog poslovanja kao i kancelarije za izvršne direktore sekretarice te prateće prostorije“, objašnjeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Navedeno je da u povučenoj etaži predominantnu poziciju treba zauzimati multifunkcionalna sala sa pratećim prostorima kao i prostrana panoramska krovna terasa. Za salu se vezuju prostorije za tehničku podršku, kuhinju, prevodioca, garderobu, obezbjeđenje i slično.

„Sve u svrhu ostvarivanja potencijala prilikom organizovanja raznih događaja kapaciteta od 100 do 200 ljudi“, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji uz napomenu da ispred zgrade ima prostor za 38 parking mjesta.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić je nedavno na društvenim mrežama prezentovao izgled budućeg objekta „Elektroprivrede RS“. U objavi je naveo da ovo javno preduzeće planira graditi „velelepni objekat inspirisan Teslinim generatorom i kalemom” u ovoj lokalnoj zajednici.

„Plan je da u objektu bude smještena jedna od direkcija ‘Elektroprivrede RS’“, precizirano je u objavi.

(CAPITAL)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Završena izgradnja jedne od najvećih fabrika auto dijelova u BiH – Površina veća od 26.000 m2 u poslovnoj zoni u Laktašima

Kompanija Baupartner iz Lukavca završila je izgradnju poslovno-proizvodnog objekta za Mahle Electric Drives Bosnia koji…

21.09.2023 Vijesti

Proizvodi Ljekobilje iz Ljubinja uskoro na policama u Hrvatskoj

Proizvodi preduzeća Ljbilje iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod…

21.09.2023 Vijesti

Kompanije iz Njemačke, Austrije, UAE, Turske zainteresovane za ulaganja u RS – Kinezi žele svoju banku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na marginama prvog Invest foruma u Banjaluci, razgovarao je sa…

20.09.2023 Vijesti

Korak bliže izgradnji mega solarne elektrane na Sokocu – Investicija vrijedna oko 120 miliona evra

Skupština opštine Sokolac usvojila je u utorak odluku o zoning-planu područja posebne namjene “Solarne…

20.09.2023 Vijesti