„Elektroprivreda RS“ gradi zgradu u Laktašima za 5,8 miliona KM

04.11.2022 Vijesti
FOTO: Facebook/Miroslav Bojić

“Elektroprivreda RS” će uložiti 5,8 miliona KM u izgradnju nove poslovne zgrade u Laktašima, čiji izgled je inspirisan Teslinim generatorom i kalemom.

Kako bi krenuli sa realizacijom projekta, ovo javno preduzeće je nedavno objavilo tender za izbor izvođača radova, a rok za prijem ponuda je 16. novembar.

Vrijednost ove investicije je procijenjena na pet miliona maraka bez PDV-a, a rok za izvođenje radova je 36 mjeseci.

Uslovi: Minimalno 50 radnika, dva bagera, tri kamiona

Jedan od kriterijima za izbor firme za realizaciju tog posla je i najniža ponuđena cijena, a tenderom su definisani i drugi uslovi.

Zainteresovane firme u zadnje tri godine ne smiju imati ukupan promet manji od dvostruke procjene vrijednosti nabavke, odnosno deset miliona KM.

„Ponuđač mora dostaviti najmanje jednu referencu kojim dokazuje iskustvo u izgradnji objekta iste ili slične namjene, čija je minimalna vrijednost pet miliona KM bez PDV-a u posljednje tri godine ili od datuma registracije“, precizirano je u tenderskoj dokumentaciji.

Potrebno je i da zapošljava ili da ima na raspolaganju radnike određenih kvalifikacija među kojima su inžinjeri građevinarstva i mašinstva, te 50 kvalifikovanih radnika. Mora imati i određen broj mašina i to minimalno dva bagera gusjeničara, tri kamiona kipera, jedan valjak, četiri automiksera te minimalno jednu pumpu za beton.

U objektu će biti smještena jedna od direkcija „Elektroprivrede RS“

Tenderom je preciziran izgled i objekta. Tako je navedeno da je u prizemlju predviđen „monumentalni ulazni hol sa centralnom aulom dvostruke spratne visine, koja se otvara prema galeriji na prvom spratu i pruža vizuleni kontakt između dvije etaže“.

„Po obimu kružnice su nanizane kancelarije, restoranska kuhinja i trepezarija kao i arhiva te prateće prostorije. Na spratu su smješteni glavni kancelarijski kapaciteti višečlanog poslovanja kao i kancelarije za izvršne direktore sekretarice te prateće prostorije“, objašnjeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Navedeno je da u povučenoj etaži predominantnu poziciju treba zauzimati multifunkcionalna sala sa pratećim prostorima kao i prostrana panoramska krovna terasa. Za salu se vezuju prostorije za tehničku podršku, kuhinju, prevodioca, garderobu, obezbjeđenje i slično.

„Sve u svrhu ostvarivanja potencijala prilikom organizovanja raznih događaja kapaciteta od 100 do 200 ljudi“, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji uz napomenu da ispred zgrade ima prostor za 38 parking mjesta.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić je nedavno na društvenim mrežama prezentovao izgled budućeg objekta „Elektroprivrede RS“. U objavi je naveo da ovo javno preduzeće planira graditi „velelepni objekat inspirisan Teslinim generatorom i kalemom” u ovoj lokalnoj zajednici.

„Plan je da u objektu bude smještena jedna od direkcija ‘Elektroprivrede RS’“, precizirano je u objavi.

(CAPITAL)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Skoko: Proizvedeno 360.000 megavat-časova, remont u junu

Rudnik i termoelektrana “Gacko” u prvom kvartalu proizvela je ukupno 360.180 megavat-časova električne…

11.04.2024 Vijesti

Vrijednost proizvodnje ratarskih i povrtarskih kultura iznad milijardu KM

Ukupna proizvodnja najvažnijih ratarskih i povrtarskih kultura u proljećnoj sjetvi u Republici Srpskoj zasnovaće se…

11.04.2024 Vijesti

Višković obišao fabriku Jelšingrad u Gradišci: Povoljni uslovi privređivanja

Premijer Republike Srpske Radovan Višković obišao je danas proizvodne pogone italijanske grupacije PMP Јelšingrad u…

10.04.2024 Vijesti

Hercegovački poljoprivrednici zainteresovani za mađarsku opremu

Fondacija za održivi razvoj “Progresus” u Trebinju je potpisala ugovore sa oko 40 poljoprivednika sa…

10.04.2024 Vijesti