„INVEST SRPSKA 2022“: IRBRS organizuje Drugu investicionu konferenciju

16.08.2022 Vijesti

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske u saradnji sa Vladom Republike Srpske organizuje drugu po redu investicionu konferenciju – „INVEST SRPSKA 2022“, koja će se održati od 5. do 7. septembra 2022. godine u Biznis hotelu „Prijedor“ u Prijedoru.

Ovogodišnja Konferencija će u potpunosti biti posvećena promociji investicionih potencijala Republike Srpske, sa zvaničnom temom „Investirajte u Srpsku.”

Nakon uspješne prve investicione konferencije, druga će ponuditi nove modalitete za investicionu promociju, što će doprinijeti boljem pozicioniranju Republike Srpske na listi najpoželjnijih destinacija za ulaganje.

Konferencija će se baviti aktuelnim globalnim dešavanjima, njihovim uticajem na domaća društveno-ekonomska kretanja i investicionu aktivnost Republike Srpske na međunarodnoj sceni. Ovaj događaj prerasta u redovno godišnje okupljanje ključnih aktera društveno-ekonomskog života u zemlji i regionu.

Planirano je da konferencija okupi visoke zvanice iz zemlje i svijeta, dok će 30-ak renomiranih panelista govoriti o aktuelnim privrednim, ekonomskim i drugim temama koje imaju uticaj na razvoj ekonomije u cjelini, nove investicije i na proširenje tržišta Republike Srpske.

Druga investiciona konferencija „INVEST SRPSKA“ nastavak je snažne promocije potencijala Republike Srpske i naših opština i gradova, na kojoj radi Investiciono-razvojna banka Republike Srpske. Naš cilj je veći priliv kvalitetnih direktnih stranih ulaganja u Republiku Srpsku, nova zapošljavanja i jačanje privrednog ambijenta.

Zaključci sa konferencije će svoje mjesto zasigurno pronaći i u razvojnim politikama i strateškim dokumentima Republike Srpske, dok će se njihov praktični značaj ogledati kroz intenziviranje aktivnosti na investicionoj promociji i privlačenju investitora u domaćem poslovnom ambijentu.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Skoko: Proizvedeno 360.000 megavat-časova, remont u junu

Rudnik i termoelektrana “Gacko” u prvom kvartalu proizvela je ukupno 360.180 megavat-časova električne…

11.04.2024 Vijesti

Vrijednost proizvodnje ratarskih i povrtarskih kultura iznad milijardu KM

Ukupna proizvodnja najvažnijih ratarskih i povrtarskih kultura u proljećnoj sjetvi u Republici Srpskoj zasnovaće se…

11.04.2024 Vijesti

Višković obišao fabriku Jelšingrad u Gradišci: Povoljni uslovi privređivanja

Premijer Republike Srpske Radovan Višković obišao je danas proizvodne pogone italijanske grupacije PMP Јelšingrad u…

10.04.2024 Vijesti

Hercegovački poljoprivrednici zainteresovani za mađarsku opremu

Fondacija za održivi razvoj “Progresus” u Trebinju je potpisala ugovore sa oko 40 poljoprivednika sa…

10.04.2024 Vijesti