IRBRS promoviše potencijale Republike Srpske u Beču

21.06.2022 Vijesti

Dvodnevnom posjetom Beču, koja počinje sutra (utorak, 21. jun) Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRBRS) nastavlja sa aktivnostima intenzivne promocije investicionih profila opština i gradova Republike Srpske, kao i investicionog profila Republike Srpske.

Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske na čelu sa v.d. direktora Draženom Vrhovcem putuje večeras u Beč, gdje će sutra i prekosutra (utorak i srijeda) biti održano nekoliko sastanaka sa predstavnicima Privredne komore Beča, naše poslovne dijaspore i sa 40-ak austrijskih privrednika. Sastanci su organizovani uz nesebičnu pomoć Predstavništva Republike Srpske u Beču.

Austrijskim investitorima biće predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i kapitalni projekti Republike Srpske, naših opština i gradova, kao i aktivnosti koje IRBRS sprovodi na snažnoj promociji potencijala Republike Srpske, čiji su cilj veći priliv direktnih stranih ulaganja u Republiku Srpsku, nova zapošljavanja i jačanje privrednog ambijenta.

U sklopu ovih aktivnosti prije desetak dana održan je sastanak delegacije Investiciono-razvojne banke Republike Srpske sa ambasadorom Grčke u BiH Dimitriosom Papandreuom. Dogovoreno je da IRBRS aktivno učestvuje na Međunarodnom sajmu u Solunu, od 10. do 18. septembra ove godine, s ciljem predstavljanja potencijala Republike Srpske, njenih opština i gradova privrednicima i organizacijama iz Grčke, kao i potencijalnim investitorima iz drugih zemalja.

Tokom jula u planu je i posjeta Rusiji.

Namjera kojom smo se vodili prilikom kreiranja investicionih profila Republike Srpske, kao i naših opština i gradova, bila je da na jednom mjestu kompletiramo sve ekonomske, ali i turističke potencijale Republike Srpske i olakšamo pristup informacijama zainteresovanim investitorima. Investicioni profili, koje ćemo predstavljati na sajmovima, kongresima, konferencijama, u predstavništvima, ambasadama i na svakom mjestu gdje postoji šansa za dobru i kvalitetnu promociju Republike Srpske, biće dostupni i na engleskom jeziku, a u planu je prevod i na druge strane jezike.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Završena izgradnja jedne od najvećih fabrika auto dijelova u BiH – Površina veća od 26.000 m2 u poslovnoj zoni u Laktašima

Kompanija Baupartner iz Lukavca završila je izgradnju poslovno-proizvodnog objekta za Mahle Electric Drives Bosnia koji…

21.09.2023 Vijesti

Proizvodi Ljekobilje iz Ljubinja uskoro na policama u Hrvatskoj

Proizvodi preduzeća Ljbilje iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod…

21.09.2023 Vijesti

Kompanije iz Njemačke, Austrije, UAE, Turske zainteresovane za ulaganja u RS – Kinezi žele svoju banku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na marginama prvog Invest foruma u Banjaluci, razgovarao je sa…

20.09.2023 Vijesti

Korak bliže izgradnji mega solarne elektrane na Sokocu – Investicija vrijedna oko 120 miliona evra

Skupština opštine Sokolac usvojila je u utorak odluku o zoning-planu područja posebne namjene “Solarne…

20.09.2023 Vijesti