IRBRS promoviše potencijale Republike Srpske u Beču

21.06.2022 Vijesti

Dvodnevnom posjetom Beču, koja počinje sutra (utorak, 21. jun) Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRBRS) nastavlja sa aktivnostima intenzivne promocije investicionih profila opština i gradova Republike Srpske, kao i investicionog profila Republike Srpske.

Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske na čelu sa v.d. direktora Draženom Vrhovcem putuje večeras u Beč, gdje će sutra i prekosutra (utorak i srijeda) biti održano nekoliko sastanaka sa predstavnicima Privredne komore Beča, naše poslovne dijaspore i sa 40-ak austrijskih privrednika. Sastanci su organizovani uz nesebičnu pomoć Predstavništva Republike Srpske u Beču.

Austrijskim investitorima biće predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i kapitalni projekti Republike Srpske, naših opština i gradova, kao i aktivnosti koje IRBRS sprovodi na snažnoj promociji potencijala Republike Srpske, čiji su cilj veći priliv direktnih stranih ulaganja u Republiku Srpsku, nova zapošljavanja i jačanje privrednog ambijenta.

U sklopu ovih aktivnosti prije desetak dana održan je sastanak delegacije Investiciono-razvojne banke Republike Srpske sa ambasadorom Grčke u BiH Dimitriosom Papandreuom. Dogovoreno je da IRBRS aktivno učestvuje na Međunarodnom sajmu u Solunu, od 10. do 18. septembra ove godine, s ciljem predstavljanja potencijala Republike Srpske, njenih opština i gradova privrednicima i organizacijama iz Grčke, kao i potencijalnim investitorima iz drugih zemalja.

Tokom jula u planu je i posjeta Rusiji.

Namjera kojom smo se vodili prilikom kreiranja investicionih profila Republike Srpske, kao i naših opština i gradova, bila je da na jednom mjestu kompletiramo sve ekonomske, ali i turističke potencijale Republike Srpske i olakšamo pristup informacijama zainteresovanim investitorima. Investicioni profili, koje ćemo predstavljati na sajmovima, kongresima, konferencijama, u predstavništvima, ambasadama i na svakom mjestu gdje postoji šansa za dobru i kvalitetnu promociju Republike Srpske, biće dostupni i na engleskom jeziku, a u planu je prevod i na druge strane jezike.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Skoko: Proizvedeno 360.000 megavat-časova, remont u junu

Rudnik i termoelektrana “Gacko” u prvom kvartalu proizvela je ukupno 360.180 megavat-časova električne…

11.04.2024 Vijesti

Vrijednost proizvodnje ratarskih i povrtarskih kultura iznad milijardu KM

Ukupna proizvodnja najvažnijih ratarskih i povrtarskih kultura u proljećnoj sjetvi u Republici Srpskoj zasnovaće se…

11.04.2024 Vijesti

Višković obišao fabriku Jelšingrad u Gradišci: Povoljni uslovi privređivanja

Premijer Republike Srpske Radovan Višković obišao je danas proizvodne pogone italijanske grupacije PMP Јelšingrad u…

10.04.2024 Vijesti

Hercegovački poljoprivrednici zainteresovani za mađarsku opremu

Fondacija za održivi razvoj “Progresus” u Trebinju je potpisala ugovore sa oko 40 poljoprivednika sa…

10.04.2024 Vijesti