Izgradnja HE Mrsovo od velikog značaja za Rudo i cijelu Srpsku

11.01.2023 Vijesti

Zamjenik načlenika opštine Rudo Јovica Vidaković izjavio je Srni da je ova lokalna zajednica naročito zainteresovana za investiciona ulaganja na svojoj teritoriji kako bi popravili životni standard stanovništva i zaposlenost, te pružili šansu razvoju, a posebno ulogu u tom pogledu ima realizacija započetog projekta izgradnje Hidroelektrane “Mrsovo”.

– Opštinsko rukovodstvo, u saradnji sa republičkim vlastima, pokušava uraditi sve kako bi se povećala investiciona ulaganja u našu lokalnu zajednicu. S toga, želimo da ukažemo na tendenciozne i populističke izjave poslanika Nebojše Vukanovića koji takvim neodgovornim istupima dovodi u pitanje aktivnosti Elektroprivrede Republike Srpske i kupovinu koncesije za izgradnju HE Mrsovo – naglasio je Vidaković.

On je ocijenio da je sasvim opravdano i prirodno da investiciona ulaganja u hidroenergetske objekte upravo vrši ERS, kako je to ukazao i generalni direktor Luka Petrović.

– Realizacijom projekta HE Mrsovo opština Rudo ostvarila bi značajne benefite. Prije svega, ovo preduzeće zaposlilo bi oko 60 ljudi, a opština bi na godišnjem nivou povećala svoje prihode za oko 650.000 KM što je od izuzetnog značaja za opštinu Rudo koja spada u red izrazito nerazvijenih lokalnih zajednica – pojasnio je Vidaković.

Pored ovih lokalnih benefita, rekao je Vidaković, mora se istaći i doprinos HE Mrsovo dugoročnoj energetskoj stabilnosti Republike Srpske, te zamolio vlasti Republike Srpske da istraju u realizaciji ovog projekta od opšteg interesa.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Skoko: Proizvedeno 360.000 megavat-časova, remont u junu

Rudnik i termoelektrana “Gacko” u prvom kvartalu proizvela je ukupno 360.180 megavat-časova električne…

11.04.2024 Vijesti

Vrijednost proizvodnje ratarskih i povrtarskih kultura iznad milijardu KM

Ukupna proizvodnja najvažnijih ratarskih i povrtarskih kultura u proljećnoj sjetvi u Republici Srpskoj zasnovaće se…

11.04.2024 Vijesti

Višković obišao fabriku Jelšingrad u Gradišci: Povoljni uslovi privređivanja

Premijer Republike Srpske Radovan Višković obišao je danas proizvodne pogone italijanske grupacije PMP Јelšingrad u…

10.04.2024 Vijesti

Hercegovački poljoprivrednici zainteresovani za mađarsku opremu

Fondacija za održivi razvoj “Progresus” u Trebinju je potpisala ugovore sa oko 40 poljoprivednika sa…

10.04.2024 Vijesti