Kompanija “Krajinapetrol” otvorila moderno opremljen kompleks u banjalučkom naselju Ramići

15.11.2022 Vijesti

Kompanija “Krajinapetrol” u Banjaluci otvorila je savremeno opremljen kompleks na 5.000 metara kvadratnih, jedan od najvećih u Srpskoj, koga čine benzinska stanica sa prodajnim objektom i auto-praonicom, a uskoro bi klijentima trebalo da bude na raspolaganju i parking za kamione.

Kompleks je smješten u blizini poslovne zone Ramići, a na toj lokaciji prije renoviranja postojalo je auto-punilište auto-gasa, jedno od prvih u BiH.

Rukovodilac komercijalnog sektora u preduzeću “Krajinapetrol” Banjaluka Ognjen Erić ispričao je za “Glas Srpske” da je ovaj objekat, 16. po redu, a 11. koji je rekonstruisan, uglavnom iz vlastitih izvora finansiranja, te da je u planu da i ostali objekti u narednom periodu dobiju novo ruho.

– Ono što izdvaja ovaj od ostalih naših objekata, pa i mnogih drugih, jeste to što osim prodaje naftnih derivata i auto-gasa, kupci imaju na raspolaganju savremeno opremljenu prodavnicu u kojoj su zastupljeni artikli iz sektora prehrane, pića i hemije – ispričao je Erić.

Kupcima je na raspolaganju i ugostiteljski objekat u kome mogu da predahnu uz kafu, čaj ili neko osvježavajuće piće.

Erić je istakao da s obzirom na izuzetno dobru lokaciju kompleksa očekuju i dobar promet.

– Tu je i auto-praonica koja raspolaže visokokvalitetnim materijalima potrebnim za pranje vozila. Takođe, imamo mogućnost i za pranje kamiona, a uskoro bi trebalo da profunkcioniše i sistem parkiranja kamiona – pojasnio je Erić, dodavši da nude i mogućnost vaganja vozila.

Istakao je da se iza kompleksa nalazi skladište gasa, kapaciteta oko 450 metara kubnih, kao i punionica boca.

Govoreći o situaciji na tržištu i cijenama naftnih derivata, Erić je istakao da samo u Banjaluci posluje oko 50 benzinskih stanica, konkurencija je velika i svako se bori da dobije svoj dio kolača.

– Distributeri se trude da privuku kupce, a kako drugačije nego povoljnom cijenom, tako da je to velika tržišna utakmica. Cijene, iz ugla krajnjeg potrošača, nisu popularne, međutim, iz ugla distributera, od februara traju konstantne oscilacije na gore na svjetskim berzama i shodno tome smo i mi korigovali cjenovnike. Naše zarade su iste ili niže – kazao je Erić, dodavši da je svaka prognoza o daljem kretanju cijena goriva nezahvalna.

Radno vrijeme

Ognjen Erić je ispričao da prodajni objekat i kafić rade od šest do 24 časa, dok je usluga vaganja i pranja vozila dostupna klijentima od nula do 24 časa. I parking za kamione, nakon što počne sa radom, biće dostupan non-stop, piše Glas Srpske.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Počinje novi sistem fiskalizacije u Srpskoj

Poreska uprava Republike Srpske objavila je danas Javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne…

17.04.2024 Vijesti

Dodik: Srpska partner vrijedan pažnje, Kina to prepoznaje

Republika Srpska je partner vrijedan pažnje i to prepoznaje i Kina sa kojom je radila novu dobojsku bolnice i koja će…

17.04.2024 Vijesti

Sajam privrede u Mostaru: “Srbija će uvijek dati doprinos većoj i boljoj saradnji”

U Mostaru je počeo 25. Međunarodni sajam privrede. Uz predsjednike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić,…

16.04.2024 Vijesti

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering d.o.o. podnijelo Gradskoj upravi Laktaši zahtjev za…

16.04.2024 Vijesti