“Lidl” razmatra lokacije u BiH i traži još radnika

28.09.2022 Vijesti

“Lidl” trenutno ulaže u moguće filijale i skladišta u BiH, potvrđeno je iz ovog njemačkog maloprodajnog lanca “Nezavisnim novinama”.

“U tom kontekstu, već smo popunili relevantna slobodna radna mjesta i aktivno tražimo dodatne zaposlene kako bismo dodatno proširili postojeći tim na licu mjesta”, rečeno je “Nezavisnim novinama”.

U “Lidlu” kažu da je BiH maloprodajno tržište na kojem njihov koncept nailazi na veliko odobravanje potrošača.

Bojan Kresojević, gradski menadžer grada Banjaluke, kazao je za “Nezavisne novine” da su i ranije vođeni razgovori s predstavnicim kompanije “Lidl” te da od strane Gradske uprave imaju punu podršku.

“Trenutno je faza pronalaska adekvatne lokacije, a mi podržavamo otvaranje novih radnih mijesta i tu smo da olakšamo uslove poslovanje”, ističe Kresojević za “Nezavisne novine”.

Podsjećanja radi, mediji su proteklih dana opširno izvještavali o tome da je “Lidl” u Bijeljini počeo izgradnju poslovnog objekta, i to na uglu ulica Šabačkih đaka i Raje Banjičića. Objavljeno je da su radovi počeli 21. septembra, a da je izvođač “Tehnograd” iz Tuzle, te da je u BiH zasad u planu šest prodajnih objekata.

Pored toga, bilo je prije nekoliko mjeseci i informacija da se “Lidl” povlači iz BiH, tada su iz Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) rekli “Nezavisnim novinama” da ih ova njemačka kompanija nije službeno obavijestila o napuštanju tržišta BiH, iako su proces registracije završili i bili u postupku pronalaženja lokacija za njihove markete.

Prema odgovoru koji su dali “Nezavisnim novinama” potvrdili su da o povlačenju i ne razmišljaju.

Njemački mediji su objavili da bi “Lidl” prve objekte u BiH mogao otvoriti već 2022. i na kraju bi moglo biti otvoreno do 30 trgovina u BiH.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Završena izgradnja jedne od najvećih fabrika auto dijelova u BiH – Površina veća od 26.000 m2 u poslovnoj zoni u Laktašima

Kompanija Baupartner iz Lukavca završila je izgradnju poslovno-proizvodnog objekta za Mahle Electric Drives Bosnia koji…

21.09.2023 Vijesti

Proizvodi Ljekobilje iz Ljubinja uskoro na policama u Hrvatskoj

Proizvodi preduzeća Ljbilje iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod…

21.09.2023 Vijesti

Kompanije iz Njemačke, Austrije, UAE, Turske zainteresovane za ulaganja u RS – Kinezi žele svoju banku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na marginama prvog Invest foruma u Banjaluci, razgovarao je sa…

20.09.2023 Vijesti

Korak bliže izgradnji mega solarne elektrane na Sokocu – Investicija vrijedna oko 120 miliona evra

Skupština opštine Sokolac usvojila je u utorak odluku o zoning-planu područja posebne namjene “Solarne…

20.09.2023 Vijesti