Ministarstvo privrede i preduzetništva Srpske dodjeljuje podsticaje za direktna ulaganja

25.03.2022 Vijesti
Novac ilustracija

Ministarstvo privrede i preduzetništva Srpske objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2022. godini.

Ukupan iznos podsticajnih sredstava koja se dodjeljuju privrednim subjektima je 12 miliona KM, s ciljem podrške realizaciji investicionih projekata u ovoj godini.

Iz MPP saopštili su da se pravo na podsticaj ostvaruje na osnovu projekta privrednog subjekta, koji za predmet može imati nabavku savremenih tehnologija i opreme, odnosno  nabavku nove ili korišćene opreme koja nije starija od 12 godina, te razvoj i inovaciju koje realizuju privredni subjekti.

– Sredstva su namijenjena za sufinansiranje dijela ulaganja projekata privrednih subjekata koje realizuju subjekti iz sljedećih oblasti: industrija tekstila, odjeće i obuće, industrijska prerada drveta (prerada drveta i proizvoda od drveta i proizvodnja namještaja), metalna i elektro industrija, industrija gume i plastike, papirna i grafička industrija, proizvodnja hemikalija i hemijskih proizvoda, proizvodnja osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih preparata, industrija građevinskih proizvoda, odnosno proizvodnja ostalih proizvoda od nemetalnih minerala. Od ukupnog iznosa raspoloživih sredstava, najmanje 25 odsto sredstava odobrava se i dodjeljuje privrednim subjektima koji zapošljavaju do 50 radnika, ili koji su ostvarili poslovni prihod  u 2021. godini do tri miliona KM  – navodi se u saopštenju.

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja, svi obrasci za popunjavanje mogu se preuzeti na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva RS, a prijave sa potrebnom dokumentacijom se šalju poštom na adresu: Ministarstvo privrede i preduzetništva, Trg Republike Srpske 1, 78000 Banja Luka.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 051/338-376, a svi zainteresovani privredni subjekti se za dodatna pitanja mogu obratiti i putem mejla: [email protected].

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U Srpskoj se očekuje najuspješnija turistička sezona

U Republici Srpskoj se očekuje da ova turistička sezona bude najuspješnija kada je riječ o broju noćenja, kojih bi…

18.07.2024 Vijesti

Od avgusta ponovo kampanja “Društveno odgovorni”

Kampanja “Društveno odgovorni” trebalo bi da bude nastavljena u avgustu. Ministar trgovine i turizma…

17.07.2024 Vijesti

Šulić i Vučić o razvoju turizma u opštini Srebrenica

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić sa saradnicima sastao se danas u Banjaluci sa predsjednikom…

16.07.2024 Vijesti

Sedmi festival domaćih proizvoda: Otvoren poziv za sve proizvođače iz Srpske

Udruženje mladih ekonomista sa velikim zadovoljstvom najavljuje Sedmi festival domaćih proizvoda, koji će se u petak,…

15.07.2024 Vijesti