Mitrović i Skenlan razgovarali o izgradnji auto-puta Sarajevo-Beograd

02.03.2022 Vijesti

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i supervizor za Brčko Majkl Skenlan danas su razgovarali o izgradnji auto-puta Sarajevo-Beograd i rješavanju problema odabira dijela trase i spojne tačke auto-puta koji prolazi kroz distrikt.

Dogovoreno je da i dalje budu nastavljeni razgovori predstavnika vlada entiteta i Brčko distrikta da bi se došlo do funkcionalnog rješenja, imajući u vidu da su u prethodnom periodu održani sastanci sa entitetskim premijerima, direktorima entitetskih preduzeća za auto-puteve, gradonačelnikom Brčkog, kao i predstavnicima entitetskih preduzeća i Vlade distrikta koji nisu doveli do definisanja optimalne trase i pratećih troškova.

Na sastanku je istaknuto da su entiteti spremni da se uključe u finansiranje izgradnje auto-puta Sarajevo-Beograd čiji se krakovi sa istoka i zapada, te sjevera i juga presijecaju u jednoj tački, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta.

Mitrović i Skenlan razgovarali su i o rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja, te je konstatovano da još nije dobijeno potrebno mišljenje Ministarstva finansija i trezora koje je zatraženo krajem avgusta prošle godine, što predstavlja prepreku da se nacrt sporazuma o rekonstrukciji ovog mosta nađe pred Savjetom ministara, a time i realizuje.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Završena izgradnja jedne od najvećih fabrika auto dijelova u BiH – Površina veća od 26.000 m2 u poslovnoj zoni u Laktašima

Kompanija Baupartner iz Lukavca završila je izgradnju poslovno-proizvodnog objekta za Mahle Electric Drives Bosnia koji…

21.09.2023 Vijesti

Proizvodi Ljekobilje iz Ljubinja uskoro na policama u Hrvatskoj

Proizvodi preduzeća Ljbilje iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod…

21.09.2023 Vijesti

Kompanije iz Njemačke, Austrije, UAE, Turske zainteresovane za ulaganja u RS – Kinezi žele svoju banku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na marginama prvog Invest foruma u Banjaluci, razgovarao je sa…

20.09.2023 Vijesti

Korak bliže izgradnji mega solarne elektrane na Sokocu – Investicija vrijedna oko 120 miliona evra

Skupština opštine Sokolac usvojila je u utorak odluku o zoning-planu područja posebne namjene “Solarne…

20.09.2023 Vijesti