Njemačke kompanije traže partnere iz BiH

01.06.2021 Vijesti

Više od 50 njemačkih kompanija iz metaloprerađivačke industrije, autoindustrije, elektrotehnike, elektronike, industrije plastičnih dijelova i drugih grana u potrazi je za novim dobavljačima iz BiH i Zapadnog Balkana.

Predstavništvo njemačke privrede u BiH, njemačke Spoljnotrgovinske komore u zemljama Zapadnog Balkana (AHK) i njemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku pozvali su privrednike iz BiH da se uključe u regionalni projekat za spajanje sa njemačkim kompanijama.

Radi se o regionalnom B2B projektu Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana 2021 čiji cilj je spojiti odabrane kompanije iz BiH i zemalja Zapadnog Balkana sa njemačkim kompanijama.

„Zainteresovane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektronskog sektora“, saopšteno je iz Predstavništva njemačke privrede u BiH.

Projekat obuhvata 53 zainteresovane njemačke kompanija sa konkretnim proizvodnim zahtjevima koji su upućeni kompanijama u zemljama Zapadnog Balkana. U profilima njemačkih kompanija se navode uslovi za proizvođače iz BiH koje trebaju ispunjavati u svom proizvodnom portfoliju kako bi se kvalifikovali za potencijalnu saradnju.

„Zainteresovanost za učešće u projektu firme iz BiH ostvaruju kroz popunjavanje prijavnog formulara. Pristigle prijave se šalju njemačkim kompanijama na uvid koje sistemom ocjenjivanja biraju firme s kojima žele održati sastanak u online formatu. Učešće na B2B platformi firme ostvaruju ukoliko se njemačka kompanija nakon uvida u prijavni obrazac i proizvodnu djelatnost odluči na razgovor“, dodaje se u saopštenju.

Sastanak njemačkih komapnija sa odabranim firmama planiran je od 28. septembra do 15. oktobra ove godine u online formatu, a kompanije treba da popune prijavni formular i pošalju ga na e-mail [email protected] najkasnije do 11. juna.

Događaj se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za privredu i energiju Njemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća SR Njemačke.

(CAPITAL)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U Srpskoj se očekuje najuspješnija turistička sezona

U Republici Srpskoj se očekuje da ova turistička sezona bude najuspješnija kada je riječ o broju noćenja, kojih bi…

18.07.2024 Vijesti

Od avgusta ponovo kampanja “Društveno odgovorni”

Kampanja “Društveno odgovorni” trebalo bi da bude nastavljena u avgustu. Ministar trgovine i turizma…

17.07.2024 Vijesti

Šulić i Vučić o razvoju turizma u opštini Srebrenica

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić sa saradnicima sastao se danas u Banjaluci sa predsjednikom…

16.07.2024 Vijesti

Sedmi festival domaćih proizvoda: Otvoren poziv za sve proizvođače iz Srpske

Udruženje mladih ekonomista sa velikim zadovoljstvom najavljuje Sedmi festival domaćih proizvoda, koji će se u petak,…

15.07.2024 Vijesti