Novi carinski terminal rasteretiće saobraćaj u Gradišci

U Gradišci je zvanično počeo sa radom novi carinski terminal koji će značajno doprinijeti rasterećenju saobraćaja na ovom području. Potpunu funkciju terminal će imati nakon završetka novog mosta na Savi.

28.01.2020 Vijesti
granicni prelaz gradiska

Pri kraju je i izgradnja gradiške obilaznice, koja bi, prema planu, trebalo da bude završena do polovine 2020. godine. Gradska uprava projekat izgradnje obilaznice realizuje u saradnji sa Vladom Republike Srpske i preduzećem “Autoputevi Republike Srpske”.

“Izgradnja obilaznice dovela bi do većeg rasterećenja grada, ali i prigradskih naselja Obradovac, Kruškik i Čatrnja, koja će sa preseljenjem carinskog terminala sada nositi veći teret saobraćajnih gužvi”, rekao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

“Izgradnjom obilaznice stvoriće se i nove mogućnosti širenja Gradiške i razvoja stanogradnje i privrede na tom lokalitetu”, ocijenio je Adžić

Adžić je naglasio da je želja Gradske uprave da lokacija sada bivšeg carinskog terminala bude pretvorena u moderno sajmište, o čemu gradske vlasti vode pregovore sa Vladom Republike Srpske i Savjetom ministara.

“Želimo da postignemo dogovor sa Ministarstvom finansija i trezora u Savjetu ministara da grad Gradiška dobije taj prostor na korištenje, a nakon toga da napravimo projektnu dokumentaciju za njegovo pretvaranje u sajamski prostor koji bi bio prepoznatljiv u regionu”, naveo je Adžić.

On je istakao da je cilj iskoristiti geografsku poziciju Gradiške kao grada na vratima EU i otvoriti mogućnost razvoja sajamske djelatnosti i tako upotpuniti i turističku ponudu.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U gazdinstvu “Starčević” kod Doboja otvoren najmoderniji plastenički sistem

U Doboju se realizuje pionirski projekat pametnih plastenika uz pomoć kineske tehnologije, prvi ove vrste u Republici…

01.12.2023 Vijesti

Višković: Mađarska će nastaviti raditi tri projekta sa Srpskom, uskoro zajednički ekonomski forum 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Budimpešti sa ministrom ekonomskog razvoja ove…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Јavne finansije Srpske su uravnotežene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su javne finansije Srpske uravnotežene i da je ukupan dug…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Iskoristiti šansu koja se otvara sa kineskim kompanijama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da razvojnu šansu koja se otvara saradnjom s kineskim kompanijama…

28.11.2023 Vijesti