Novi carinski terminal rasteretiće saobraćaj u Gradišci

U Gradišci je zvanično počeo sa radom novi carinski terminal koji će značajno doprinijeti rasterećenju saobraćaja na ovom području. Potpunu funkciju terminal će imati nakon završetka novog mosta na Savi.

28.01.2020 Vijesti
granicni prelaz gradiska

Pri kraju je i izgradnja gradiške obilaznice, koja bi, prema planu, trebalo da bude završena do polovine 2020. godine. Gradska uprava projekat izgradnje obilaznice realizuje u saradnji sa Vladom Republike Srpske i preduzećem “Autoputevi Republike Srpske”.

“Izgradnja obilaznice dovela bi do većeg rasterećenja grada, ali i prigradskih naselja Obradovac, Kruškik i Čatrnja, koja će sa preseljenjem carinskog terminala sada nositi veći teret saobraćajnih gužvi”, rekao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

“Izgradnjom obilaznice stvoriće se i nove mogućnosti širenja Gradiške i razvoja stanogradnje i privrede na tom lokalitetu”, ocijenio je Adžić

Adžić je naglasio da je želja Gradske uprave da lokacija sada bivšeg carinskog terminala bude pretvorena u moderno sajmište, o čemu gradske vlasti vode pregovore sa Vladom Republike Srpske i Savjetom ministara.

“Želimo da postignemo dogovor sa Ministarstvom finansija i trezora u Savjetu ministara da grad Gradiška dobije taj prostor na korištenje, a nakon toga da napravimo projektnu dokumentaciju za njegovo pretvaranje u sajamski prostor koji bi bio prepoznatljiv u regionu”, naveo je Adžić.

On je istakao da je cilj iskoristiti geografsku poziciju Gradiške kao grada na vratima EU i otvoriti mogućnost razvoja sajamske djelatnosti i tako upotpuniti i turističku ponudu.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Isplaćeno 3,9 miliona KM za kapitalne investicije u poljoprivredi

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, posredstvom Agencije za agrarna plaćanja…

24.06.2022 Vijesti

BiH najviše željeza i čelika uvezla iz Srbije, a izvezla u Hrvatsku

Uvoz, ali i izvoz željeza i čelika u prvih pet mjeseci ove godine u Bosni i Hercegovini je povećan u odnosu na isti…

23.06.2022 Vijesti

Indonezija zainteresovana za IZIS iz Srpske

Slavko Bojić, generalni menadžer banjalučke firme MMSCODE, kaže da je Indonezija zainteresovana za uvođenje…

23.06.2022 Vijesti

Republika Srpska predstavila svoje potencijale austrijskim investitorima

U želji da privuku dodatna austrijska ulaganja u Republiku Srpsku, Investiciono-razvojna banka RS i Predstavništvo RS…

23.06.2022 Vijesti