Novi investicioni projekti obogatiće ponudu trebinjske regije

18.08.2023 Vijesti

Investicioni projekat “Lajon hil vilidž”, kao projekat od posebnog interesa za ekonomski razvoj grada Trebinja i ove regije, koji je usvojila Vlada Republike Srpske, pozitivno će uticati na razvoj kompletnog građevinskog, ugostiteljskog i medicinskog sektora regije, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma.

Realizacijom ovog projekta dodatno će se obogatiti turistička ponuda grada Trebinja, koji u proteklim godinama bilježi rekordne turističke pokazatelje, te rast ekonomskih pokazatelja turizma u ovoj lokalnoj zajednici i Republici Srpskoj.

U saopštenju se navodi da je Vlada Republike Srpske juče usvojila odluku o utvrđivanju investicionog projekta “Lajon hil vilidž” Trebinje, te o prodaji zemljišta u svojini Republike Srpske radi realizacije navedenog projekta.

Predmet ugovora je zemljište na lokaciji Gorica dva Trebinje ukupne vrijednosti 964.870,24 KM.

Istom odlukom Vlada Republike Srpske ovlastila je ministra trgovine i turizma da zaključi ugovor o prodaji nepokretnosti sa kupcem “Nugo holding” Trebinje.

Kompanija “Nugo holding” iz Trebinja obratila se Vladi Republike Srpske radi realizacije direktne strane investicije “Lajon hil vilidž”, ukupne vrijednosti oko 300 miliona KM.

Prema dostavljenom projektu, kompleks će obuhvatiti izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa 2.020 stambenih jedinica rezidencijalnog turizma, a planirano je da bude realizovan u tri faze u periodu od sedam godina.

Projekat podrazumijeva izgradnju poslovno-stambenog kompleksa, hotela, restorana, tržnog centra, stomatoloških i medicinskih objekata.

Riječ je o projektu kompanije “Nugo holding”, koja posluje u sastavu kompanije “Brova holding” iz Norveške, čiji su osnivači članovi porodice Andrić, koja je porijeklom iz Trebinja.

Vlada Republike Srpske otvorena je za realizaciju projekata u svim sektorima privrede i spremna je da, poštujući svu zakonsku proceduru omogući realizaciju ovakvih i sličnih projekata, svim zainteresovanim investitorima, koji iskažu namjere za ulaganje u privredu Srpske, navodi se u saopštenju.

 

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Kinezi zainteresovani za izgradnju vjetroelektrana u Republici Srpskoj

Ambasador BiH u Kini Siniša Berjan i predstavnici kineskih kompanija Zhongbo group i GAEA boravili su u radnoj posjeti…

13.06.2024 Vijesti

Košarac: Važna primjena čiste energije u regionima zimskih turističkih destinacija

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac ukazao je danas na značaj primjene čiste energije u…

12.06.2024 Vijesti

Mermer-kop iz Čelinca proširuje kamenolom Zeleni vir za eksploataciju novih količina serpentinita

Preduzeće Mermer-kop iz Čelinca podnijelo je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS…

11.06.2024 Vijesti

Privredna komora Srpske osnovala Centar za digitalnu transformaciju

Privredna komora Republike Srpske osnovala je Centar za digitalnu transformaciju, radi podizanja nivoa konkurentnosti i…

11.06.2024 Vijesti