Počinje zimska turistička sezona na Jahorini

01.12.2020 Vijesti
Jahorina sezona

Zimska turistička sezona na Jahorini zvanično će biti otvorena u četvrtak, 3. decembra, izjavio je danas direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić.
On je istakao da Olimpijski centar “Jahorina” spremno dočekuje zimsku turističku sezonu, sa popustima od 50 odsto.

LJevnaić ističe da je, zahvaljujući snježnim padavinama, pogodnoj temperaturi, a najviše sistemu za osnježavanje, Jahorina ponovo prva u regionu i Evropi spremno dočekala ljubitelje snježnih aktivnosti.

On je podsjetio da je skijalište zvanično pušteno u rad u nedjelju, 29. novembra, uz obogaćene sadržaje i kapacitete.

“Sistem za osnježavanje je u pogonu. Za sada je skijašima na raspolaganju staza Poljice i lift sidro Poljice. U pogonu je i šestosjed Poljice, ali za panoramsku vožnju do Olimpijskog bara sa proširenim kapacitetom i sa novim menijem u ponudi”, izjavio je LJevnaić novinarima.

Prema njegovim riječima, u Olimpijskom centru su tokom ljeta pripremali staze posebnom mehanizacijom, uradili drenažu kanala, napunili jezero na vrhu i tako omogućili da skijanje počne.

“Naši zaposleni su dežurali 24 časa, čekali pogodnu temperaturu i pustili sistem za osnježavanje u rad”, naveo je LJevnaić.

On je dodao da su osvijetljene kompletne staze “Poljice” koje će se moći koristiti i za noćno skijanje od 18.00 do 21.00 čas.

LJevnaić ističe da će se poštovati fizička distanca, biće dezinfikovane žičare i gondola i postojaće tri punkta za dezinfekciju i laboratorija za testiranje.

Kabina gondole prima 10 osoba, a Olimpijski centar je ograničio sada na četiri.

LJevnaić je napomenuo da se ski-pas kupuje putem veb-prodavnice Olimpijskog centra, da je udvostručen broj prodajnih mjesta na Jahorini ukoliko se skijaši odluče da kupuju na licu mjesta, te da su dali i “korona garanciju” da skijaš, ako dođe na planinu ili bukira, može zamijeniti ski-pas ili vratiti novac u slučaju pojave virusa.

“Zabilježili smo veliko interesovanje turista iz Hrvatske, Srbije, Slovenije koje je do sada 25 odsto više u odnosu na prethodnu sezonu. Razlog tome je sigurno što smo zadržali politiku poslovanja i najbolji odnos kvaliteta i cijene”, istakao je LJevnaić i dodao da očekuju dobru sezonu.

Iz Olimpijskog centra “Jahorina” apeluju da se skijaši i posjetioci tokom boravka na ovoj planini pridržavaju neophodnih epidemioloških mjera, da budu odgovorni prema sebi i drugima.

 

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Kineski investitori spremni da podrže razvoj zelene energije u Srpskoj

Pomoćnik ministra za energetski sektor u Ministarstvu energetike i rudarstva Republike Srpske Milan Baštinac, i…

24.07.2024 Vijesti

BDP u Srpskoj veći za oko 50 odsto nego 2019. godine

– Bruto domaći proizvod Republike Srpske danas je za oko 50 odsto veći nego 2019. godine, rekao je danas…

22.07.2024 Vijesti

U Srpskoj se očekuje najuspješnija turistička sezona

U Republici Srpskoj se očekuje da ova turistička sezona bude najuspješnija kada je riječ o broju noćenja, kojih bi…

18.07.2024 Vijesti

Od avgusta ponovo kampanja “Društveno odgovorni”

Kampanja “Društveno odgovorni” trebalo bi da bude nastavljena u avgustu. Ministar trgovine i turizma…

17.07.2024 Vijesti