Rusko tržište otvoreno za proizovode iz Srpske

07.09.2021 Vijesti

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, zajedno sa članovima delegacije Republike Srpske, razgovarao je danas u Sankt Peterburgu sa rukovodstvom Privredne komore Sankt Peterburga, koje je predvodio predsjednik Komore Katenev Vladimir Ivanovič.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju saradnje, potencijalima i mogućnostima, te povezivanju privrednika iz Republike Srpske i Sankt Peterburga.

U Privrednoj komori Sankt Peterburga danas su predstavljeni prehrambeni proizvodi iz Republike Srpske, te je razgovarano o plasiranju i predstavljanju domaćih proizvoda iz prehrambene industrije na ruskom tržištu.

Na sastanku je iskazana spremnost za saradnju sa preduzećima u Republici Srpskoj iz oblasti turizma, hotelijerstva, proivodnje hrane, mineralnih đubriva, kao i proizvodnje poljoprivrednih mašina, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić je istakao da je Republika Srpska opredijeljena za saradnju po pitanju poljoprivrednih mašina i poljoprivredne mehanizacije, kao i da raspolaže sa proizvodnjom zdrave hrane i kvalitetnih vina.

Pašalić je dodao da su količine vina skromne, kada se upoređuju sa nekim opštim parametrima proizvodnje, ali da su vina iz Republike Srpske veoma visokog kvaliteta.

(RTRS)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Završena izgradnja jedne od najvećih fabrika auto dijelova u BiH – Površina veća od 26.000 m2 u poslovnoj zoni u Laktašima

Kompanija Baupartner iz Lukavca završila je izgradnju poslovno-proizvodnog objekta za Mahle Electric Drives Bosnia koji…

21.09.2023 Vijesti

Proizvodi Ljekobilje iz Ljubinja uskoro na policama u Hrvatskoj

Proizvodi preduzeća Ljbilje iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod…

21.09.2023 Vijesti

Kompanije iz Njemačke, Austrije, UAE, Turske zainteresovane za ulaganja u RS – Kinezi žele svoju banku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na marginama prvog Invest foruma u Banjaluci, razgovarao je sa…

20.09.2023 Vijesti

Korak bliže izgradnji mega solarne elektrane na Sokocu – Investicija vrijedna oko 120 miliona evra

Skupština opštine Sokolac usvojila je u utorak odluku o zoning-planu područja posebne namjene “Solarne…

20.09.2023 Vijesti