Strani investitori u Srpskoj imaju iste uslove kao i domaći subjekti

10.06.2021 Vijesti
Vjekoslav Petričević

Ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević istakao je u razgovoru sa ambasadorom Egipta u BiH Jaserom Abdelrahmanom Ali Sorourom da strani investitori mogu poslovati pod istim uslovima kao i domaći privredni subjekti.

Petričević je na sastanku u Banjaluci naglasio da to uključuje i različite subvencije za zapošljavanje radnika i podsticaje za ulaganja u nove tehnologije, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Ministar je ambasadora informisao o privrednim potencijalima Republike Srpske i predstavio kampanju “Srpska – Republika mogućnosti”, kojom su prezentovani svi privredni potencijali, s fokusom na prerađivačku industriju.

Petričević i Sorour su razgovarali o mogućnostima za proširenje poslovne saradnje sa egipatskim partnerima, direktnom povezivanju privrednika dvije zemlje kroz “B2B” susrete iz oblasti drvne, tekstilne, namjenske industrije, turizma, poljoprivrede i energetike.

Na sastanku je dogovoreno da u narednom periodu budu organizovane zajedničke posjete privrednim subjektima u Republici Srpskoj, koje imaju kapacitet za izvoz proizvoda na egipatsko tržište i koji su ranije bili prisutni i prepoznati na afričkom tržištu.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Završena izgradnja jedne od najvećih fabrika auto dijelova u BiH – Površina veća od 26.000 m2 u poslovnoj zoni u Laktašima

Kompanija Baupartner iz Lukavca završila je izgradnju poslovno-proizvodnog objekta za Mahle Electric Drives Bosnia koji…

21.09.2023 Vijesti

Proizvodi Ljekobilje iz Ljubinja uskoro na policama u Hrvatskoj

Proizvodi preduzeća Ljbilje iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod…

21.09.2023 Vijesti

Kompanije iz Njemačke, Austrije, UAE, Turske zainteresovane za ulaganja u RS – Kinezi žele svoju banku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na marginama prvog Invest foruma u Banjaluci, razgovarao je sa…

20.09.2023 Vijesti

Korak bliže izgradnji mega solarne elektrane na Sokocu – Investicija vrijedna oko 120 miliona evra

Skupština opštine Sokolac usvojila je u utorak odluku o zoning-planu područja posebne namjene “Solarne…

20.09.2023 Vijesti