Šulić: Prvi korak brendiranja balkanskog turizma napravljen u Srpskoj

05.10.2023 Vijesti

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da je važno brendiranje svih turističkih destinacija na zapadnom Balkanu i naglasio da mu je drago da je prvi korak u toj saradnji učinjen danas u Republici Srpskoj i Trebinju gd‌je je otvorena regionalna konferencija o turizmu pod nazivom “Ček in”.

Šulić je rekao da regionalna konferencija o turizmu ima za cilj dodatno umrežavanje turističkih radnika u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, ali i sa kolegama u regionu.

“Tri specifične prednosti Republike Srpske su – dobri domaćini, odlična gastronomska ponuda i netaknuta priroda. Kada god su gosti dolazili u Trebinje imali su tri od tri”, naglasio je Šulić, otvarajući dvodnevnu konferenciju koja okuplja više od 300 učesnika iz zemalja okruženja iz različitih segmenata ove oblasti.

Šulić je istakao da mu drago da se skup održava u Trebinju koje je turistički biser ne samo Republike Srpske već i cijelog Balkana, te zahvalio gradonačelniku Mirku Ćuriću što je ovaj grad uvijek dobar domaćin.

“Ova konferencija za cilj ima dodatno umrežavanje turističkih radnika u Republici Srpskoj i FBiH, ali i sa kolegama iz Srbije, Sjeverne Makedonije koji su prisutni”, istakao je Šulić i dodao da će uspostavljanje boljih saobraćajnih veze između Sarajeva i Skoplja sigurno doprinijeti većem broju turista iz BiH u Sjevernu Makedoniji i obrnuto.

On je zahvalio i Srbiji koja je uvijek bila neprikosnoven partner Republike Srpske. “Povezivanje turističkih vaučera koji su u planu ponude vlada Republike Srpske i Srbije pokazuje da su specijalne i paralelne veze nešto što trebamo njegovati i graditi”, rekao je Šulić.

On je istakao da sve više gostiju dolazi u Republiku Srpsku i region, te da je važno da se turistima iz prekookeanskih zemalja i Dalekog istoka ponudi ono što može svaka od zemalja u zapadnom Balkanu, što se može postići saradnjom.

“Drago mi je da je da prvi korak u toj saradnji radimo ovd‌je – u Republici Srpskoj u Trebinju”, naglasio je Šulić i naveo da se već sad može reći da će se ovakvi skupovi održavati svake godine, na kraju ljetnje sezone kako bi se sumirali utisci i rezultati, te pripremalo za zimsku sezonu.

On je izrazio zadovoljstvo zbog prisustva resornog ministra iz FBiH, dodavši da se intezivno radi na promociji Republike Srpske i FBiH u zajedničkoj ponudi.

Šulić je rekao da mu je drago što će se u ova dva dana razgovarati o svim važnim temama iz oblasti turizma.

Konferencija “Ček in” koja je danas počela u Trebinju će ugostiti više od 300 učesnika i govornika iz različitih segmenata turizma. Tokom dva konferencijska dana, na deset panela i predavanja publiku očekuju dinamične razmjene iskustava, analiza zakonodavstva i podsticaj za poboljšanje komunikacije unutar ove vitalne industrije.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske je koorganizator konferencije, dok je organizator marketinška agencije MANIA.

Važnost konferencije i rezultata koje će napraviti za ovu industriju su prepoznali i partneri sa čijom podrškom se realizuje, a to su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao generalni pokrovitelj konferencije, Vlada Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma Srpske i grad Trebinje.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U gazdinstvu “Starčević” kod Doboja otvoren najmoderniji plastenički sistem

U Doboju se realizuje pionirski projekat pametnih plastenika uz pomoć kineske tehnologije, prvi ove vrste u Republici…

01.12.2023 Vijesti

Višković: Mađarska će nastaviti raditi tri projekta sa Srpskom, uskoro zajednički ekonomski forum 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Budimpešti sa ministrom ekonomskog razvoja ove…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Јavne finansije Srpske su uravnotežene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su javne finansije Srpske uravnotežene i da je ukupan dug…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Iskoristiti šansu koja se otvara sa kineskim kompanijama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da razvojnu šansu koja se otvara saradnjom s kineskim kompanijama…

28.11.2023 Vijesti