Šulić: Srpska posebno otvorena za kineske investitore

08.11.2023 Vijesti

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je danas da je Srpska otvorena za sve investicije, a posebno kada je riječ o investitorima iz Kine.

Šulić, koji je danas razgovarao sa predstavnicima kineskog grada Haning, istakao je da je potrebno na svim nivoima dodatno razvijati saradnju Republike Srpske i Kine, čije su temelje udarili predsjednici Srpske Milorad Dodik i Kine Si Đinping.

“Danas će predstavnici naših kompanija imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima grada i poslovne zajednice Haninga i izuzetna mi je čast što sam imao priliku da u ime delegacije Republike Srpske pozdravim naše prijatelje iz grada Haning”, napisao je Šulić na “Instagramu”.

Šulić je u delegaciji Republike Srpske koja boravi u višednevnoj posjeti Kini povodom Međunarodnog sajma za uvoz i izvoz u Šangaju, koji je okupio više od 500 kineskih zvaničnika i privrednika.

Delegacija Srpske će se tokom posjeti u Kini sastati sa predstavnicima kineskih kompanija iz oblasti medicine i biomedicine, te upravljanja otpadnim vodama, a planirane su i posjete finansijskim i trgovinskim centrima gdje će biti predstavljeno poslovanje i mogućnost investiranja u Republiku Srpsku. Srna

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Odlične mogućnosti za privrednu saradnju

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor Privredne komore iz Nižnjeg Novgoroda Ivan…

22.05.2024 Vijesti

Domaće firme prate svjetske trendove

Dijelovi za auto-industriju i montažu stolarije, led sportski semafori i razni softveri izrađeni u Srpskoj, koji…

22.05.2024 Vijesti

Projekat od 100 mil EUR sve bliže realizaciji – Na javnom uvidu procjena uticaja Solarne elektrane Sokolac na životnu sredinu

Solarna elektrana na Sokocu – Sokolac 100 MW, čija je izgradnja najavljena prije godinu dana upisom u registar…

22.05.2024 Vijesti

Privrednici Srpske na sajmu tehnike u Beogradu

Privrednici iz Republike Srpske nastupiće u organizaciji Privredne komore Srpske na Međunarodnom sajmu tehnike i…

21.05.2024 Vijesti