Turistički potencijali Banjaluke predstavljeni u Neumu

24.06.2021 Vijesti

Turistički potencijali grada Banjaluka predstavljeni su danas u hotelu “Vapore” u Neumu, jedinoj opštini u Bosni i Hercegovini koja izlazi na more.

Video spotom koji je prikazan obuhvaćene su sve ljepote grada na Vrbasu, a u koje su se i uvjerili i predstavnici opštine Neum i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Između ostalog, predstavljen je i čuveni sir iz Trapista, kao i domaća rakija šljivovica po čemu je Banjaluka jako poznata, a u čiji okus su se domaćini uvjerili nakon održane prezentacije.

Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije Banjaluka, kazala je da je plan da se započeta saradnja između Banjaluke i Neuma nastavi u još većem obliku.

“Imali smo uzajamnu promociju, Neuma u Banjaluci, i sada Banjaluke u Neumu. Ono što je veoma bitno jeste da mi imamo jako puno toga za pokazati”, navela je Radojevićeva.

Prema njenim riječima, predstavljena je gastro ponuda, adventuristički turizam, kao i manifestacije koje su na daleko poznate, a održavaju se u Banjaluci.

“Prvi događaji koji slijede jesu ‘Banjalučki etno dani’, ‘Ljeto na Vrbasu’ za koji se nadam da će moći biti održan u punom obimu, te ‘Fresh Wave Festival’ i mnogi drugi”, dodala je Radojevićeva.

Dragan Jurković, načelnik Neuma, istakao je da je u toku kampanja prezentacije ove opštine kao turističke destinacije.

“Nastavljamo sa ovim i dalje, a obilazićemo sve gradove u BiH i nuditi Neum kao destinaciju. Očekujemo da će sezona biti dobra, a već su kapaciteti ispunjeni 40, 50 odsto. Najviše je domaćih turista, zatim iz Srbije, Poljske, Njemačke i Austrije”, naglasio je Jurković.

Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice Heecegovačko-neretvanskog kantona, rekao je da je ovo početak jedne dobre saradnje između Neuma i Banjaluke.

“Mi smo do sada imali suradnju sa Turističkom organizacijom Republike Srpske, a nismo nikako sa konkretno Banjalukom. Već smo obavili neke razgovore da vidimo šta nas to veže i zajednički djelujemo u pravcu promocije turizma, kako na prostoru naše županije, tako i Banjaluke”, pojasnio je Krešić.

Ivo Marušić, direktor hotela “Vapore” u Neumu, koji je ugostio novinare iz Banjaluke u ovom prelijepom objektu izgrađenom 2019. godine, rekao je da je do saradnje sa TOBL došlo u trećem mjesecu ove godine, kada su došli na razgovore u Banjaluku.

“U maju smo organizovali susret  i došli ponovo u Banjaluku kako bismo promovisali naš hotel i Neum kao destinaciju. Evo sada se to uzvraća istom mjerom, i Banjaluka se predstavlja kao turistička destinacija za sve građane Neuma”, zaključio je Marušić.

(Nezavisne)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Čubrilović: Prva varijanta izgradnje brzog puta oko 1,3 milijarde evra

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Zvorniku da je procijenjena ukupna…

22.02.2024 Vijesti

Vučić posjetio štand Republike Srpske, dočekao ga ministar Šulić

Predsjedik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i štand sa turističkom…

22.02.2024 Vijesti

Novo povezivanje preduzeća iz Republike Srpske sa privrednicima u Austriji, u toku prijave

WIFI International (odjeljenje Privredne komore) iz Beča u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske uAustriji,…

21.02.2024 Vijesti

Dodik: Srpska planira kupovinu ekoloških autobusa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je nakon posjete bjeloruskoj Holding kompaniji Belkommunmaš da…

20.02.2024 Vijesti