Turistički potencijali Banjaluke predstavljeni u Neumu

24.06.2021 Vijesti

Turistički potencijali grada Banjaluka predstavljeni su danas u hotelu “Vapore” u Neumu, jedinoj opštini u Bosni i Hercegovini koja izlazi na more.

Video spotom koji je prikazan obuhvaćene su sve ljepote grada na Vrbasu, a u koje su se i uvjerili i predstavnici opštine Neum i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Između ostalog, predstavljen je i čuveni sir iz Trapista, kao i domaća rakija šljivovica po čemu je Banjaluka jako poznata, a u čiji okus su se domaćini uvjerili nakon održane prezentacije.

Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije Banjaluka, kazala je da je plan da se započeta saradnja između Banjaluke i Neuma nastavi u još većem obliku.

“Imali smo uzajamnu promociju, Neuma u Banjaluci, i sada Banjaluke u Neumu. Ono što je veoma bitno jeste da mi imamo jako puno toga za pokazati”, navela je Radojevićeva.

Prema njenim riječima, predstavljena je gastro ponuda, adventuristički turizam, kao i manifestacije koje su na daleko poznate, a održavaju se u Banjaluci.

“Prvi događaji koji slijede jesu ‘Banjalučki etno dani’, ‘Ljeto na Vrbasu’ za koji se nadam da će moći biti održan u punom obimu, te ‘Fresh Wave Festival’ i mnogi drugi”, dodala je Radojevićeva.

Dragan Jurković, načelnik Neuma, istakao je da je u toku kampanja prezentacije ove opštine kao turističke destinacije.

“Nastavljamo sa ovim i dalje, a obilazićemo sve gradove u BiH i nuditi Neum kao destinaciju. Očekujemo da će sezona biti dobra, a već su kapaciteti ispunjeni 40, 50 odsto. Najviše je domaćih turista, zatim iz Srbije, Poljske, Njemačke i Austrije”, naglasio je Jurković.

Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice Heecegovačko-neretvanskog kantona, rekao je da je ovo početak jedne dobre saradnje između Neuma i Banjaluke.

“Mi smo do sada imali suradnju sa Turističkom organizacijom Republike Srpske, a nismo nikako sa konkretno Banjalukom. Već smo obavili neke razgovore da vidimo šta nas to veže i zajednički djelujemo u pravcu promocije turizma, kako na prostoru naše županije, tako i Banjaluke”, pojasnio je Krešić.

Ivo Marušić, direktor hotela “Vapore” u Neumu, koji je ugostio novinare iz Banjaluke u ovom prelijepom objektu izgrađenom 2019. godine, rekao je da je do saradnje sa TOBL došlo u trećem mjesecu ove godine, kada su došli na razgovore u Banjaluku.

“U maju smo organizovali susret  i došli ponovo u Banjaluku kako bismo promovisali naš hotel i Neum kao destinaciju. Evo sada se to uzvraća istom mjerom, i Banjaluka se predstavlja kao turistička destinacija za sve građane Neuma”, zaključio je Marušić.

(Nezavisne)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Derventski “Unis” ponovo pokreće proizvodnju

Nakon višegodišnjeg zastoja u radu i provedenog stečaja, proizvodnja u Fabrici cijevi “Unis” iz Dervente ove…

28.09.2023 Vijesti

Najviše turista u Srpsku stiglo iz Turske

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Republiku Srpsku je u avgustu posjetilo 31.530 stranih turista, među…

28.09.2023 Vijesti

Elektrana u Sokocu dobila saglasnost Elektroprenosa BiH

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da ga je kompanija Ener stejt obavijestila da je otkupila…

28.09.2023 Vijesti

Višković: Srpska nudi dobre uslove za investiranje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da Srpska nudi izuzetno dobre uslove…

27.09.2023 Vijesti