U Ski centru Ravna planina spremno očekuju prve turiste i skijaše

18.12.2023 Vijesti

Početkom naredne građevinke sezone nastavljaju se radovi na izgradnji gondole koja će povezati Јahorinu i Pale preko Ravne planine. Izgradnju gondole duge sedam kilometara, Vlada Srpske podržaće sa 96 miliona maraka. Time će se povećati turistička ponuda ovog kraja.

U Ski centru Ravna planina spremno očekuju prve turiste i skijaše. Od ove godine na raspolaganju novih 150 modernih apartmana a već iduće sezone još 200 novih smještajnih jedinica. Ski staza ispunjava FIS uslove.

“Ono što moram reći da smo 18. trebali raditi Fis trku koju smo imali zakazanu, pa smo je odgodili. Јa se nadam da će sljedeće sedmice biti poznat termin FIS trke gdje se javilo 25 zemalja učesnika”, rekao je Veljko Golijanin direktor Ski centra Ravna planina.

Boško Јugović načelnik opštine Pale istakao je da se ulazi u fazu kada je potrebno razmišljati da se Pale pozicioniraju kao turistička destinacija u vidu smještaja.

“Niko se neće skijati u Palama, ali se očekuju smještajni kapaciteti dizanje hotela Koran, hotela Panorama, svih smještajnih kapaciteta da bi doveli goste u Pale”, dodao je on.

Građevinska sezona u Palama traje kraće u odnosu na druge krajeve Srpske, pa je važno pripremiti sve potrebne uslove za nastavak izgradnje gondole koje će praktično povezati Јahorinu i Ravnu planinu.

To znači da će skijaši dobiti novu stazu dugu 10 kilometara, Pale nove investitore i hotelijere a najviše koristi imaće Paljani za koje gondola znači decenijski san.

“Gondola Pale Јahorina je nešto što bi zaokružilo čitavu priču, dodatno pozicioniralo Јahorinu i Ravnu planinu ne na regionalnom nego svjetskom nivou skijališta, ogroman broj staza i ljetnih sadržaja”, smatra Denis Šulić ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Ski centar Ravna planina i ove godine organizuje doček Nove godine. Biće upriličeno i noćno skijanje, koje traje koliko i zimska sezona.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Arapi žele graditi fabriku u BiH

Al Falah Group (AFI) sa sjedištem u Dubajiu (Ujedinjeni Arapski Emirati), a koje sa bavi proizvodnjom pakovanja za…

28.02.2024 Vijesti

Dodik: Srpska namjerava da uvećava količine uvoza ruskog gasa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska namjerava da uvećava količine uvoza ruskog gasa.…

27.02.2024 Vijesti

Bankarski sektor Srpske likvidan i profitabilan

Bankarski sektor Republike Srpske je, prema preliminarnim podacima na dan 31. decembra prošle godine, stabilan,…

27.02.2024 Vijesti

Minić: Za izgradnju nove mljekare u Prnjavoru pola miliona KM

Vlada Republike Srpske planira da izdvoji pola miliona KM za izgradnju nove mljekare u Prnjavoru, izjavio je ministar…

27.02.2024 Vijesti