U Srpcu počeo sa radom pogon za izradu rezervoara za vatrogasna vozila – U planu širenje proizvodnje, strateški partner iz Slovenije

27.10.2023 Vijesti
Foto: nebojsa Markovic/shutterstock.com

Načelnik Opštine Srbac Mlađan Dragosavljević i načelnik odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić obišli su novi proizvodni pogon firme OC Plastic koji je počeo sa radom u Kukuljama.

Radi se o objektu površine 400 kvadrata u kojem se proizvode plastični, odnosno polipropilenski rezervoari za vodu i pjenilo za vatrogasna vozila, rekao je predstavnik firme Radojica Obradović.

– To su rezervoari koji se prvenstveno ugrađuju u vatrogasna vozila. U prvoj fazi proizvodnje dobijamo krojene ploče koje se zavaruju i ispituju a zatim se formira rezervoar koji se ispita i šalje kupcu. Radimo za ozbiljnog partnera, firmu Rosenbauer iz Gornje Radgone u Sloveniji i kompletnom proizvodnjom smo za njih vezani – rekao je Obradović.

Dodaje da ukupna investicija iznosi između 600 i 700 hiljada KM a u planu je širenje proizvodnje.

– Trenutno radi sedam ljudi u pogonu a namjera nam je da ih bude zaposleno 11, odnosno deset radnika i šef proizvodnje – rekao je Obradović.

Načelnik odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić rekao je da će ovaj pozitivan primjer doprinijeti privrednom razvoju opštine Srbac i istakao da je posebno značajno što je pogon otvoren u ruralnom dijelu opštine.

– Ova firma dobiće podršku Opštinske uprave koja je u našoj nadležnosti, naročito kada je riječ o podsticajnim mjerama i zapošljavanju radnika, te dobijanju dozvola kada se bude širila proizvodnja i gradile nove hale. Za pohvalu je što su angažovani radnici iz ove mjesne zajednice i što se i Savjet MZ Kukulje uključio u proces kako bi ovaj dio srbačke opštine dobio privredni zamah – rekao je Miholjčić.

Pogon je obišao i poslanik Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kukulje, Radojica Vidović, koji je rekao da je ovo značajna investicija u njihovom selu, kako za lokalni razvoj tako i za ostanak mladih, prenosi eKapija.

– Posao je već dobilo nekoliko radnika iz Kukulja i Lilića a iz Njemačke su se vratila dva momka kako bi radili u ovoj firmi. Maksimalno sam se angažovao kako bi ovaj privredni subjekt došao u Kukulje i srećan sam i ponosan što će ostati ovdje. Nadam se širenju proizvodnje što će biti značajno za našu mjesnu zajednicu i cijelu opštinu Srbac – rekao je Vidović.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U gazdinstvu “Starčević” kod Doboja otvoren najmoderniji plastenički sistem

U Doboju se realizuje pionirski projekat pametnih plastenika uz pomoć kineske tehnologije, prvi ove vrste u Republici…

01.12.2023 Vijesti

Višković: Mađarska će nastaviti raditi tri projekta sa Srpskom, uskoro zajednički ekonomski forum 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Budimpešti sa ministrom ekonomskog razvoja ove…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Јavne finansije Srpske su uravnotežene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su javne finansije Srpske uravnotežene i da je ukupan dug…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Iskoristiti šansu koja se otvara sa kineskim kompanijama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da razvojnu šansu koja se otvara saradnjom s kineskim kompanijama…

28.11.2023 Vijesti