Vidović-Nesl: Nastavlja se sa projektima u energetici i putnoj infrastrukturi

07.03.2023 Vijesti

Ministarstvo finansija i Vlada Republike Srpske u novom mandatu nastavljaju da rade na razvojnim projektima u oblasti energetike i putne infrastrukture, prvenstveno u drumskom i željezničkom saobraćaju, za koje je potrebna podrška finansijskih institucija, istaknuto je danas na sastanku resornog ministra Zore Vidović i direktora Evropske banke za obnovu i razvoj za BiH Manuele Nesl.

Vidovićeva je napomenula da je zbog toga značajna podrška EBRD-a, te dodala da očekuje da će Republika Srpska biti ravnopravan partner, kao i da će svi planirani projekti biti realizovani u roku i u najboljem interesu krajnjih korisnika.

Na sastanku u Banjaluci razgovarano je o aktuelnim ekonomskim temama i zajedničkoj saradnji, s posebnim naglaskom na realizaciju politika Vlade Republike Srpske u novom mandatu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Bilo je riječi i o projektima u oblasti digitalizacije, upravljanja otpadom, te o aktivnostima u vezi sa jačanjem nadzora nad javnim preduzećima u Republici Srpskoj.

– Reforma javnih preduzeća je jedna od politika Vlade Republike Srpske u narednom periodu, u okviru koje će se raditi upoređivanje i analiziranje podataka o finansijskim rezultatima strateških javnih preduzeća, s ciljem izvještavanja o fiskalnim rizicima koji se odnose na javna preduzeća – navodi se u saopštenju.

(Srna)

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Mitrović: Kompanije iz Srpske imaju šta da pokažu na Sajmu naoružanja u Beogradu

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović rekao je da ga raduje prisustvo tri kompanije iz…

25.09.2023 Vijesti

Završena izgradnja jedne od najvećih fabrika auto dijelova u BiH – Površina veća od 26.000 m2 u poslovnoj zoni u Laktašima

Kompanija Baupartner iz Lukavca završila je izgradnju poslovno-proizvodnog objekta za Mahle Electric Drives Bosnia koji…

21.09.2023 Vijesti

Proizvodi Ljekobilje iz Ljubinja uskoro na policama u Hrvatskoj

Proizvodi preduzeća Ljbilje iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod…

21.09.2023 Vijesti

Kompanije iz Njemačke, Austrije, UAE, Turske zainteresovane za ulaganja u RS – Kinezi žele svoju banku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na marginama prvog Invest foruma u Banjaluci, razgovarao je sa…

20.09.2023 Vijesti