Višković: Dodatnih 7,43 miliona KM podrške mljekarima

30.05.2022 Vijesti

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas da će Vlada izdvojiti dodatnih 7.430.000 KM za podršku mljekarskom sektoru.

“Uz navedena sredstva iz Kompenzacionog fonda, mljekarima će u ovoj godini biti isplaćeno 15 umjesto dosadašnjih 12 premija koje su redovno isplaćivane”, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću nakon sastanka Viškovića sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Borisom Pašalićem i predsjednikom Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Srpske Vladimirom Usorcem.

Iz Vlade podsjećaju da je, osim ove mjere, za mljekarski sektor u ovoj godini izdvojeno dodatnih milion KM iz Kompenzacionog fonda za nabavku steonih kvalitetno priplodnih junica, te su isplate podsticaja redovne.

Osim navedenog, mljekari ostvaruju pravo i na podsticajna sredstva iz agrarnog budžeta, kao što su kapitalne investicije, direktna podrška stočarskoj i biljnoj proizvodnji (regresiranje dizel goriva, regres po jedinici sjetvene površine za pšenicu i uljarice), premija osiguranja, kao i ostale mjere predviđene budžetom.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Završena izgradnja jedne od najvećih fabrika auto dijelova u BiH – Površina veća od 26.000 m2 u poslovnoj zoni u Laktašima

Kompanija Baupartner iz Lukavca završila je izgradnju poslovno-proizvodnog objekta za Mahle Electric Drives Bosnia koji…

21.09.2023 Vijesti

Proizvodi Ljekobilje iz Ljubinja uskoro na policama u Hrvatskoj

Proizvodi preduzeća Ljbilje iz Ljubinja koje se bavi proizvodnjom i distribucijom organskih proizvoda, a djeluje pod…

21.09.2023 Vijesti

Kompanije iz Njemačke, Austrije, UAE, Turske zainteresovane za ulaganja u RS – Kinezi žele svoju banku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na marginama prvog Invest foruma u Banjaluci, razgovarao je sa…

20.09.2023 Vijesti

Korak bliže izgradnji mega solarne elektrane na Sokocu – Investicija vrijedna oko 120 miliona evra

Skupština opštine Sokolac usvojila je u utorak odluku o zoning-planu područja posebne namjene “Solarne…

20.09.2023 Vijesti