Višković na sajmu EKSPO u Kini: Mogućnost povezivanja na tržištima

12.04.2023 Vijesti

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetio je danas izložbeni prostor sajma potrošačkih proizvoda EKSPO 2023 Hajnan, i tom prilikom u prijatnom razgovoru predstavljao potencijale Republike Srpske.

Takođe, ovo je bila prilika da se dobiju informacije o brojnim izlagačima, uslovima povlastica izvoza naših roba na tržište Narodne Republike Kine, i mogućnostima povezivanja naših domaćih privrednika.

Italija je ove godine bila zemlja počasni izlagač, koja se predstavlja sa svojim brendovima u hrani i vinu, modi, nameštaju i automobilskoj industriji.

Višković se takođe, se susreo sa predstavnicima Italije, razgovaralo se o mogućnostima povezivanja i nastupa kako na tržištu Italije, tako i na tržištu Kine.

On je istakao da je geografski položaj Republike Srpske takav, da se nalazi pola sata od granice sa EU, te da ta činjenica daje mogućnost brzog transporta roba na evropska tržišta, što je za kineske privrednike jako važno. Takođe, razgovarali su o centru za distribuciju roba na teritoriji Republike Srpske, za kineske proizvode koja bi se plasirala na evropska tržišta.

Na ovom sajmu se predstavljaju zemlje sa svojim nacionalnim i tradicionalnim proizvodima, kao i drugi brendovi i proizvodi iz automobilske industrije, koji su smješteni u četiri hale.

Nakon prijatne dobrodošlice, učešća na sajmu i kvalitetnih susreta, zamjenik direktora sajma Zeng Xiaoming istakao je da se raduje privrednicima iz Republike Srpske, koji će svoje proizvode plasirati na tržište Narodne Republike Kine. Zamjenik direktora sajma Zeng Xiaoming ispratio je premijera Viškovića, koji mu je na rastanku u znak toplog i prijateljskog susreta poklonio zastavu Republike Srpske.

Ovo je treći kineski međunarodni sajam potrošačkih proizvoda (CICPE), otvoren je u ponedjeljak, u Haikouu, glavnom gradu južne kineske provincije Hainan, pružajući platformu za izlaganje i trgovinu visokokvalitetnom robom široke potrošnje iz Kine i inostranstva.

Preko 3.300 brendova iz 65 zemalja i regiona učestvuje na sajmu, uključujući 147 brendova iz Italije, zemlje počasnog gosta.

Sa temom “Podijeli otvorene mogućnosti za stvaranje boljeg života”, ovogodišnji sajam se fokusira na “visokokvalitetne” i “nove” potrošačke proizvode.

Očekuje se da će više od 300 brendova lansirati preko 1.000 novih proizvoda tokom ovogodišnjeg sajma.

Ove godine ukupna izložbena površina iznosi 120.000 kvadratnih metara, što je povećanje od 20 odsto u odnosu na prethodno izdanje. Samo međunarodni izložbeni dio zauzima 80.000 kvadratnih metara.

Planirano je da se tokom sajma održi preko 100 događaja, uključujući forume, promocije i sesije za pronalaženje partnera, dok će biti objavljeno preko 60 izveštaja, uključujući one o uvidima potrošača i trendovima potrošnje.

Sajam bi trebalo da traje od 10. do 15. aprila, a očekuje se da će ugostiti više od 300.000 posjetilaca.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Odlične mogućnosti za privrednu saradnju

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor Privredne komore iz Nižnjeg Novgoroda Ivan…

22.05.2024 Vijesti

Domaće firme prate svjetske trendove

Dijelovi za auto-industriju i montažu stolarije, led sportski semafori i razni softveri izrađeni u Srpskoj, koji…

22.05.2024 Vijesti

Projekat od 100 mil EUR sve bliže realizaciji – Na javnom uvidu procjena uticaja Solarne elektrane Sokolac na životnu sredinu

Solarna elektrana na Sokocu – Sokolac 100 MW, čija je izgradnja najavljena prije godinu dana upisom u registar…

22.05.2024 Vijesti

Privrednici Srpske na sajmu tehnike u Beogradu

Privrednici iz Republike Srpske nastupiće u organizaciji Privredne komore Srpske na Međunarodnom sajmu tehnike i…

21.05.2024 Vijesti