Višković: Nastavljaju se pregovori sa mađarskom partnerima o investicijama

23.06.2023 Vijesti

Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je danas nastavak pregovora sa mađarskim partnerima o investicijima, te da će im predočiti projekte koji se odnose na putnu infrastrukturu, solarne i hidroelektrane, ali i druge.

Višković je rekao da se u jučerašnjim razgovorima sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom govorilo o značajnim investicijama u Srpskoj u narednom periodu.

– Potpisali smo memorandum o saradnji između dvije Vlade i u narednih mjesec ili dva dana otići ću u Mađarsku i tamo ćemo nastaviti pregovore o tim investicijama – rekao je Višković novinarima u Trebinju.

On je dodao da će Republika Srpska u međuvremenu detektovati ono što je zanimljivo da se gradi, od putne infrastrukture, solarnih i hidroelektrana, ali i drugih objekata.

– Sve su to projekti koje ćemo predočiti mađarskim partnerima, tako da u narednim mjesecima očekujemo da ćemo napraviti značajne iskorake na dobrobit svih građana Republike Srpske – rekao je Višković.

Višković je naveo da se u Hercegovini već radi na solarnim elektranama, navodeći da se na području Trebinja sa mađarskim partnerima gradi solarna elektrana “Trebinje jedan”, te da će se ovih dana aneksirati taj ugovor.

Višković je rekao da je ta elektrana trebalo da ima 70 ili 80 megavata snagu, a sada će imati oko 150 megavata, zato što mađarski investitor ima dvoslojne panele koji sa obje strane proizvode električnu energiju, pa se na istom prostoru dobija dvostruko veći kapacitet.

Prema njegovim riječima, Vlada Srpske odobriće taj projekat.

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Forto i Čubrilović: Šćepan Polje prioritet

Izgradnja mosta i pristupnih cesta prema graničnom prelazu Hum – Šćepan Polje zajednički je prioritet,…

29.09.2023 Vijesti

Derventski “Unis” ponovo pokreće proizvodnju

Nakon višegodišnjeg zastoja u radu i provedenog stečaja, proizvodnja u Fabrici cijevi “Unis” iz Dervente ove…

28.09.2023 Vijesti

Najviše turista u Srpsku stiglo iz Turske

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Republiku Srpsku je u avgustu posjetilo 31.530 stranih turista, među…

28.09.2023 Vijesti

Elektrana u Sokocu dobila saglasnost Elektroprenosa BiH

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da ga je kompanija Ener stejt obavijestila da je otkupila…

28.09.2023 Vijesti