Vrhovac: Investicioni samit u Atini, prilika za nastavak promocije potencijala Srpske

16.11.2023 Vijesti

Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske će na dvodnevnom investicionom samitu koji počinje danas u Atini, nastaviti sa promocijom investicionih potencijala Srpske i njenih gradova i opština i učvršćivanjem saradnje sa stranim privrednicima, rekao je vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac.

– Učešće delegacije na samitu idealan je nastavak razgovora započetih tokom septembarskog “Invest foruma” u Banjaluci, kao i za promociju preporuka koje smo dobili tokom Treće investicione konferencije “Invest Srpska” održane od 30. oktobra do 1. novembra u Banji Vrućici kod Teslića – rekao je Vrhovac.

On je podsjetio da su investitori tokom “Invest foruma” pokazali veliko interesovanje za ulaganje, među kojima su i velike svjetske kompanije, saopšteno je iz IRB-a.

U saopštenju je navedeno da je učešće na samitu u Atini prilika da IRB predstavi investicione potencijale, mogućnosti i projekte Republike Srpske, kako raznim institucijama iz velikog broja zemalja svijeta, tako i velikom broju stranih privrednika.

Deseti “DDC investicioni samit” okupiće u Grčkoj finansijske stručnjake i privrednike Evrope i Bliskog istoka koji će razgovarati o ekonomskoj situaciji na globalnom tržištu.

Organizator samita je Globalna fondacija AIM /AIM Global Foundation/, u sklopu čijeg djelovanja se održava i AIM godišnji investicioni sastanak – investiciona platforma koja treba da pomogne zemljama u razvoju da privuku strana direktna ulaganja i obezbijedi okvir za globalnu razmjenu o ključnim principima na kojima se zasnivaju međunarodne investicione politike, strategije i prakse za održivi razvoj radi postizanja globalnog rasta.

Na samitu u Atini, osim Vrhovca, učestvovaće i vršilac dužnosti izvršnog direktora za upravljanje portfeljom i zajedničke poslove Zlatko Popović

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

Odlične mogućnosti za privrednu saradnju

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor Privredne komore iz Nižnjeg Novgoroda Ivan…

22.05.2024 Vijesti

Domaće firme prate svjetske trendove

Dijelovi za auto-industriju i montažu stolarije, led sportski semafori i razni softveri izrađeni u Srpskoj, koji…

22.05.2024 Vijesti

Projekat od 100 mil EUR sve bliže realizaciji – Na javnom uvidu procjena uticaja Solarne elektrane Sokolac na životnu sredinu

Solarna elektrana na Sokocu – Sokolac 100 MW, čija je izgradnja najavljena prije godinu dana upisom u registar…

22.05.2024 Vijesti

Privrednici Srpske na sajmu tehnike u Beogradu

Privrednici iz Republike Srpske nastupiće u organizaciji Privredne komore Srpske na Međunarodnom sajmu tehnike i…

21.05.2024 Vijesti