Završava se novi pogon slovenačkog giganta Iskre u Laktašima – Na više od 12.000 m2 posao bi trebalo da dobije oko 400 radnika

03.10.2023 Vijesti

Moderan poslovni objekat kompanije Iskra Tela L sa površinom od 12.420 kvadratnih metara, biti će završen u 2023. godini, istakli su iz firme Baupartner, izvođača radova.

Podsjećamo u februaru 2023. položen je kamen temeljac za izgradnju novog postrojenja kompanije Iskra Tela L Laktaši, procijenjene vrijednosti 15 mil EUR. Tada je rečeno da bi posao po završetku projekta trebalo da dobije 400 radnika.

– Planiramo završetak gradnje nove tvornice do kraja 2023. i zapošljavanje još do 500 ljudi – kazao je svojevremeno za Poslovni dnevnik ugledni slovenački poduzetnik Dušan Šešok, u vlasništvu čije porodice u okviru ove grupacije, pored matice slovenačke Iskre i zagrebačke Elke uspješno posluje i Iskra brodogradilište 1 u Šibeniku.

Što se tiče novog projekta, Šešok iznosi da je posrijedi Iskrino ulaganje na lokaciji u njihovom vlasništvu u Laktašima, poznatom i kao termalnom lječilištu u sjeverozapadnom dijelu BiH, te najavljuje da se 2024. planira otvaranje i početak rada.

U Laktašima će slovenački proizvođač proširiti proizvodne aktivnosti u svom dominantom elektro biznisu, ali očito s predviđenim ciljem optimizacije u uvjetima nižih troškova poslovanja.

Iskra Slovenija je kompanija koja je osnovana 1946. godine sa tradicijom dugom 76 godina u proizvodnji industrijske elektronike, energetike i telekomunikacione opreme.

Iskra Tela L je u Laktašima osnovana 2007. godine kao kćerka firma matične firme Iskra Slovenija.

Trenutno se bavi proizvodnjom industrijske elektronike, TV antena, kondenzatora, te brizganjem termoplasta i duroplasta.

Izvor: eKapija

Pomoći ćemo vam da
pronađete pravu priliku!

Želim konsultacije

Povezani članci

U gazdinstvu “Starčević” kod Doboja otvoren najmoderniji plastenički sistem

U Doboju se realizuje pionirski projekat pametnih plastenika uz pomoć kineske tehnologije, prvi ove vrste u Republici…

01.12.2023 Vijesti

Višković: Mađarska će nastaviti raditi tri projekta sa Srpskom, uskoro zajednički ekonomski forum 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Budimpešti sa ministrom ekonomskog razvoja ove…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Јavne finansije Srpske su uravnotežene

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su javne finansije Srpske uravnotežene i da je ukupan dug…

30.11.2023 Vijesti

Dodik: Iskoristiti šansu koja se otvara sa kineskim kompanijama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da razvojnu šansu koja se otvara saradnjom s kineskim kompanijama…

28.11.2023 Vijesti